Östberg ja Camilli M-Sportin kuljettajaduo kaudella 2016

1.12.2015 / 14:40
Mads Östberg Fordilla Suomen MM-rallissa 2011 (Kuva: Jari Hotti)

[ A- ] / [ A+ ]

Fordeja rallin MM-sarjassa ajattava M-Sport julkisti maanantaina kuljettajakaksikkonsa kaudelle 2016. Tallin ykköskuljettajana toimii Citroenilta siirtyvä norjalainen Mads Östberg, 28, joka tekee paluun Fordille kahden vuoden tauon jälkeen, sekä ranskalainen Eric Camilli, 28, joka ajoi päättyneellä kaudella WRC2-luokassa.

Päättyneellä kaudella M-Sportin kuljettajina toimivat Ott Tänak, sekä Elfyn Evans, joten tiimi vaihtaa ensi kaudelle molemmat kuljettajansa. Rallin MM-sarjassa valmistajien maailmanmestaruuden vuosina 2006 ja 2007 voittaneen Fordin värit putosivat ensimmäistä kertaa kolmen parhaan ulkopuolelle sitten kauden 2003, kun tällä kaudella M-Sport sijoittui valmistajien MM-pisteissä Volkswagenin, Citroenin ja Hyundain jälkeen neljänneksi.

– Luulen, että Madsin ja Ericin kanssa me tulemme muodostamaan vahvan tiimin ensi vuonna. Mads on todistanut pystyvänsä ajamaan säännöllisesti kärkisijoituksista ja on yksi sarjan nopeimmista kuljettajista. Ja mitä tulee Ericiin, rehellisesti sanottuna en edes muista milloin edellisen kerran olen ollut näin innoissani uudesta kuljettajasta, M-Sportin omistaja ja tallipäällikkö Malcolm Wilson hehkuttaa tallin tiedotteessa.

Tänak tosin jatkaa myös ensi kaudella Fordilla, mutta hän ajaa Dmack-tallin väreissä. Evansin kohdalla jatko on vielä auki. WRC.comin sivuilla M-Sportin tiedottaja kertoo tallin edelleen pohtivan jonkinlaisen ohjelman rakentamista Evansille kaudelle 2016. M-Sport ei ole myöskään vahvistanut vielä sitä, osallistuuko se kaikkiin 14 MM-ralliin tulevalla kaudella.

“On kunnia tehdä paluu M-Sportin tiimiin”

Citroenilla tänä vuonna Meksikossa ja Argentiinassa toiseksi ja Suomessa kolmanneksi ajanut Mads Östberg sijoittui seitsemässä eri osakilpailussa kuuden parhaan joukkoon ja 116 pistettä oikeuttivat MM-taulukossa neljänteen sijaan. Erikoiskokeiden pohja-aikoja Östberg ajoi kauden aikana kahdeksan. Yhteensä Östberg on ajanut urallaan 90 MM-rallia ja voittoja on kertynyt yksi, kun hän oli nopein Portugalissa Fordilla vuonna 2012. Östberg ajoi Fordin ja M-Sportin väreissä kausina 2011-2013 keräten yhteensä 339 MM-pistettä ja seitsemän sijoitusta kolmen parhaan joukkoon. Kaudella 2012 Östberg sijoittui MM-pisteissä neljänneksi.

– Odotan todella innolla ensi kautta ja on kunnia tehdä paluu M-Sportille. Ford Fiesta RS WRC on ollut isossa roolissa minun urallani ja on hieno tunne tehdä paluu tiimiin, missä olen saavuttanut paljon menestystä aiemmin. Uskon, että meillä on mahdollisuuksia osakilpailuiden voittoihin ensi kaudella. Kiitän Malcolmia siitä, että hän ja tiimi jaksavat edelleen uskoa minuun. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin ensi kaudesta voi tulla hieno meille, Östberg uskoo.

Kaudella 2015 Ford saavutti kolme palkintopalli sijoitusta, joista kaksi soralta (Argentiina, Puola) ja yhden asfaltilta (Ranska). Östberg on ajanut urallaan kolmen parhaan joukkoon 14 MM-rallissa, joista 11 on ollut soraralleja.

– Sorarallit ovat minun suosikkejani ja kuten nähtiin tällä kaudella, uusi Fiesta on todella kilpailukykyinen soralla. Meidän ensimmäinen tavoite on saada lisää nopeutta ja saavuttaa vahvoja tuloksia. Ruotsi on ehdottomasti kohokohta minulle ja siellä tulen tosissani tähtäämään korkealle, mutta luulen meidän olevan ensi kaudella erittäin kilpailukykyisiä myös muissa ralleissa, Ruotsin MM-rallissa neljä kertaa peräkkäin vuosina 2011-2014 palkintopallille ajanut Östberg ennustaa.

“Olen todella onnekas saadessani tämän tilaisuuden”

Vaikka Eric Camilli onkin pari kuukautta Östbergia vanhempi, WRC-kokemusta ranskalaiselta löytyy huomattavasti paljon vähemmän kuin norjalaiselta uudelta tallikaveriltaan. Camilli on urallaan ajanut tähän mennessä vain 10 MM-rallia; vuonna 2014 kaksi kilpailua Citroenilla WRC3-luokassa ja tänä vuonna kahdeksan kilpailua Fordilla WRC2-luokassa. Tämän vuoden WRC2-luokan MM-sarjassa Camilli sijoittui sijalle 10. Palkintopallille hän ajoi kolme kertaa, pisteitä kertyi 49 ja erikoiskoevoittoja 16.

– Tämä on uskomaton mahdollisuus minulle ja olen erittäin ylpeä saadessani liittyä M-Sportin tiimiin kaudelle 2016. Meillä on ensimmäiset testit tällä viikolla ja odotan todella sitä hetkeä, että pääsen tutustumaan paremmin tiimiin ja autoon. Olen ollut mukana vasta muutamissa MM-ralleissa, joten tiedostan, että olen todella onnekas saadessani tämän tilaisuuden, Camilli kertoo.

– Tärkein asia tulevalle kaudelle on löytää se taso mitä WRC-autolla ajaminen vaatii ja oppia tuntemaan Ford Fiesta RS WRC kalusto paremmin. Tiedän, että se tulee olemaan nopein kalusto mitä olen koskaan urallani ennen ajanut, joten minun täytyy oppia kaikki askel askeleelta ja tehdä kovasti töitä kehittyäkseni jokaisella osa-alueella. Haluan tehdä parhaani, mutta tiedän, että en voi laittaa itselleni liian kovia odotuksia heti alkuun. Olen erittäin motivoitunut, mutta tiedostan myös sen tosiasian, että jokaisen kuljettajan pitää aloittaa jostain ja että minun pitää antaa itselleni aikaa, jotta voin tulevaisuudessa kilpailla korkeimmalla mahdollisella tasolla, Camilli arvioi.

Rallin MM-sarjan 2016 sopimustilanne 1.12.2015:

Volkswagen Motorsport

Sebastien Ogier
Jari-Matti Latvala
Andreas Mikkelsen

Hyundai Motorsport

Hayden Paddon
Dani Sordo
Thierry Neuville
Kevin Abbring

M-Sport World Rally Team (Ford)

Mads Östberg
Eric Camilli

Dmack World Rally Team (Ford)

Ott Tänak

Citroen ei osallistu rallin MM-sarjaan kaudella 2016, mutta tekee paluun kaudelle 2017.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti


Facebook kommentit