16 vuotta edellisestä – Tekeekö Lindholmin nimi paluun voittajalistalle Mikkelissä?

6.2.2020 / 16:43
Sebastian ja Emil Lindholm (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Mikkelin ympäristössä. Yksi yleiskilpailun suurimmista voittajasuosikeista on Emil Lindholm, jonka kauden avaus Rovaniemellä tammikuussa päättyi pettymykseen.

Yhden Volkswagen-kauden jälkeen tänä vuonna takaisin Skodan rattiin vaihtanut Emil Lindholm, 23, yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa johtivat rallin SM-sarjan kauden avausta tammikuussa Rovaniemellä SM1-luokan osalta kahdeksan erikoiskokeen ajan, mutta lipsahdus lumihankeen viimeisellä erikoiskokeella pudotti sijoituksen kolmanneksi. Lindholmin toinen peräkkäinen luokkavoitto Tunturirallissa kariutui väärin kuultuun nuottiin.

– Nuottien pitää olla tarkat ja ne meillä ovat kunnossa. Otimme Rovaniemen virheestä opiksi ja muutimme nuottisanastoamme, joka ei enää sisällä nuottia, jonka voisi sekoittaa johonkin toiseen nuottiin, Lindholm taustoittaa tiedotteessaan.

GRX Teamin Lindholm kilpailee nyt 15. kerran urallaan R5-luokan kalustolla rallin SM-sarjassa. Kolmannen polven ralliautoilijalla on edessään kiireinen helmikuu, sillä heti Mikkelin SM-rallia seuraavalla viikolla edessä on Ruotsin MM-ralli. Valmistautuminen tänä viikonloppuna ajettavaan Vaakuna Ralliin on sujunut perinteiseen tapaan.

– Ajoimme Keuruulla TGS Worldwide -tiimin kanssa hyvät testit, määrällisestikin sellaiset vajaat 100 kilometriä. Keli oli pakkasen puolella ja tie pysyi hyvässä kunnossa koko päivän. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin Mikkelissä meitä odottaa samankaltainen talvikeli, Lindholm ennakoi.

Sen lisäksi, että testeissä olosuhteet olivat suosiolliset, niin Lindholm sai vietyä autoa säätöjen osalta oikeaan suuntaan.

– Pääsimme testeissä tarttumaan niihin kohtiin autossa, mitkä minua jäi Tunturirallin jälkeen mietityttämään. Ralliauton säätäminen vallitseviin olosuhteisiin on aina ikuinen työmaa. Autoni on nyt ainakin enemmän mieleisempi ja toivotaan, että samalla taas askeleen nopeampi, Lindholm sanoo.

Vaakuna Rallissa urakoidaan perjantaina ja lauantaina yhteensä yhdeksän erikoiskoetta, yhteispituudeltaan hieman alle 112 kilometriä. Kaikki erikoiskokeet ovat vain kertaalleen ajettavia teitä ja tämä on Lindholmin mieleen.

– Se on minulle parempi, että hyvä aika pitää ajaa heti ensimmäisellä ajokerralla. Alueen tiestö on haastava, paljon korkeuseroja ja ylityksiä sisältävä kovavauhtinen kokonaisuus. Strategiamme on se, että lähdemme rallin alussa tunnustelemaan, että miltä ajaminen tuntuu ja katsotaan maalissa tulos, tiedotteen mukaan “hyvää pistepottia” Mikkelistä metsästävä Lindholm päätti.

SM Vaakuna Ralli polkaistaan käyntiin erikoiskokeiden osalta perjantai-iltana Mikkelin raviradalla ajettavalla lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Loput kahdeksan erikoiskoetta ajetaan lauantaina ja maaliseremoniat Mikkelin torilla käynnistyvät kello 19.18. Emilin isä Sebastian Lindholm voitti Mikkelin SM-rallin yleiskilpailun vuosina 2003 ja 2004.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit