19 SM-mitalin Juha Salo takaa-ajajana Seinäjoelle – “Periksi ei anneta”

15.9.2020 / 16:56
Juha Salo ja Mikko Markkula Kouvolan SM-rallissa (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Juha Salolle, rallin kymmenkertaiselle Suomen mestarille, kuluva kausi on ollut iso pettymys. Salolla on kuitenkin vielä mahdollisuus nousta kauden viimeisessä osakilpailussa Seinäjoella SM-pronssille, mikä olisi karkkilalaiselle jo uran 20. rallin SM-mitali.

Juha Salo, 44, on kiistatta Suomen kansallisen tason menestynein rallikuljettaja 2000-luvulla, onhan karkkilalainen saavuttanut vuosina 2002-2019 yhteensä yhdeksän Suomen mestaruutta ja peräti 18 SM-mitalia. Kun mukaan lasketaan vielä vuoden 1996 rallin nuorten Suomen mestaruus, löytyy Salon palkintokaapista yhteensä kymmenen rallin Suomen mestaruutta ja 19 SM-mitalia.

Viime kaudella Salo taisteli Suomen mestaruudesta aina viimeisen osakilpailun viimeisen erikoiskokeen maalilipulle asti, mutta jäi lopulta SM-hopealle. Tänä vuonna koronapandemia typisti SM-sarjan viiden osakilpailun mittaiseksi ja kun talvikausi Salolta meni lähes täysin penkin alle, ei “kesäkaudelle” ja kahteen viimeiseen osakilpailuun jäänyt muuta mahdollisuutta kuin ajaa korkeintaan SM-pronssimitalista.

Rallin SM-sarjan neljäs ja samalla kauden viimeinen osakilpailu ajettiin syyskuun ensimmäisenä lauantaina Kouvolassa. Printsport Racing -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla kilpailleen Salon ja kartanlukija Mikko Markkulan sijoitus maalissa oli neljäs.

– Neljännen sijan pisteet eivät hirveästi lämmitä. Tavoittelin tosissani SM-pronssia ja mitalin tavoittelu olisi vaatinut täältä parempaa tulosta. Nyt näyttää siltä, että mitali karkasi meiltä, mutta kaikkemme yritettiin, Salo kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Kauden viimeisessä SM-rallissa Seinäjoella SM1-luokan Suomen mestaruudesta taistelevat Emil Lindholm ja Teemu Asunmaa. SM-pronssi puolestaan tullaan ripustamaan joko Mikko Heikkilän, Juuso Metsälän, Esa Ruotsalaisen, Salon, tai Jukka Kasin kaulaan. Niin ja onhan Aleksi Röyhkiölläkin vielä mahdollisuus nousta kiinni mitalikantaan uransa ensimmäisessä SM1-luokan kilpailussa, mutta se vaatisi jo melkoista “Hollywood-ratkaisua” kauden viimeisessä osakilpailussa.

Salo on varmuudella SM-pronssimitalisti, jos hän voittaa kauden päättävän Seinäjoen osakilpailun. Sijoituksen ollessa toinen, kolmas, neljäs, viides, kuudes tai seitsemäs, tarvitsee karkkilalainen jo apuja muilta, riippuen tietenkin siitä mikä oma sijoitus on verrattuna muihin mitalikandidaatteihin. Kattava ennakointi SM-mitalitaisteluista spekulointitaulukoineen löytyy täältä.

– Me voimme laskea kaikki Seinäjoelta tulevat pisteet loppupisteisiimme. Toki viimeisessä rallissa voi sattua mitä tahansa, joten loppuun asti painetaan, se on varma. Yritetään suoriutua Pohjanmaa Rallista niin hyvin kuin pystytään. Periksi ei anneta, uransa 20. rallin SM-mitalia metsästävä Salo vakuuttaa.

Salolle Kouvolan SM-rallin kenraalina toimineessa Kaloppi Rallissa Karkkilassa, viikko ennen Kouvolaa, sattui muuten hauska sattuma. Kuuden erikoiskokeen kilpailussa erikoiskokeet numero kaksi ja kolme ajettiin eri teillä, mutta molempien pituus (5,1 kilometriä) oli täsmälleen sama. Salo ajoi molemmille erikoiskokeille pohja-ajan ja uskomatonta, mutta totta, aika molemmilla erikoiskokeilla oli täsmälleen sama eli 2.19,4.

– Ei onnistuisi, jos oikeasti yrittäisi samaa aikaa, yleiskilpailun voittoon ilman nuotteja ajanut Salo kommentoi.

Seinäjoen SM-ralli, Pohjanmaa Ralli, ajetaan 25.-26. syyskuuta.

Juha Salo ja rallin Suomen mestaruudet

1996 – Nuoret (Toyota Starlet)
2002 – Isompi N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo VII)
2004 – Isompi N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo VII)
2005 – Isompi N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo VII MR)
2008 – Isompi N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo IX)
2010 – SM1-luokka (Mitsubishi Lancer Evo X)
2011 – SM1-luokka (Mitsubishi Lancer Evo X R4)
2013 – SM1-luokka (Mitsubishi Lancer Evo X R4)
2015 – SM1-luokka (Peugeot 208 T16)
2016 – SM1-luokka (Peugeot 208 T16)

SM-hopeat

1998 – Pienempi N-ryhmä (Opel Astra)
2003 – Isompi N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo VII)
2007 – Isompi N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo IX)
2009 – SM1-luokka (Mitsubishi Lancer Evo X)
2012 – SM1-luokka (Mitsubishi Lancer Evo X R4)
2017 – SM1-luokka (Peugeot 208 T16)
2019 – SM1-luokka (Skoda Fabia R5)

SM-pronssit

2006 – Isompi N-ryhmä (Mitsubishi Lancer Evo IX)
2014 – SM2-luokka (Mitsubishi Lancer Evo X / IX R4)

Yhteensä 19 SM-mitalia (10-7-2)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Juha Salon kommentit: Tiedote


Facebook kommentit