30 sekunnin näyte siitä miksi mekaanikot rallin MM-sarjassa ovat ihmemiehiä

27.4.2016 / 12:08

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvalan raju ulosajo viime lauantaina Argentiinan MM-rallissa sai monet miettimään Volkswagenin kolhut nähtyään, että Latvalaa ei sunnuntaina kolmella viimeisellä erikoiskokeella Ralli 2-säännön turvin enää nähdä, tuota autoa kun ei korjattaisi enää ajokuntoon sallitussa ajassa. Volkswagen Motorsportin mekaanikot olivat kuitenkin eri mieltä ja tämä taistelu palkittiin lopulta kahdella MM-pisteellä.

Kun Jari-Matti Latvala kartanlukijansa Miikka Anttilan kanssa kurvasivat surullisen näköisen auton Volkswagenin huoltoalueelle lauantai-iltana, mekaanikoille jäi aikaa kolme tuntia korjata auto sellaiseen kuntoon, että sillä pystyisi ajamaan sunnuntaina rallin kolme viimeistä erikoiskoetta. Eikä pelkästään riittänyt se, että autolla pystyisi ajamaan, vaan sen piti tottakai täyttää myös kaikki turvallisuusvaatimukset.

Volkswagen Motorsport julkaisi tiistaina Facebook-sivullaan hienon videon, jolla pituutta on vain puoli minuuttia, mutta sen aikana kaikki olennainen tulee varsin hyvin katsojalle selväksi.

– Me emme ainoastaan rakenna autoja, vaan me myös jälleenrakennamme niitä. Elävä todiste: Jari-Matti Latvalan Polo R WRC hurjan ulosajon jälkeen Argentiinassa. Katso time-lapse video siitä miten saimme sen näyttämään näyttelykelpoiselta kolaroidun sijaan, videon esittelytekstissä hehkutetaan.

Eikä hehkuteta turhaan, sillä jälleen kerran mekaanikot rallin MM-sarjassa näyttivät sen millaisista ihmemiehistä on kyse ja tällä kertaa näytteen osaamisestaan sai antaa rallin MM-sarjaa kolme kautta suvereeniin tapaan hallinnut saksalaistalli. Latvala pääsi mukaan kilpailuun sunnnuntaina, ajoi maaliin ja nappasi Volkswagenille kaksi MM-pistettä merkkimestaruustaisteluun.

 

 

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Video: Volkswagen Motorsport Facebook
Kuva: Volkswagen Motorsport


Facebook kommentit