MOTORSPORT

98 MM-rallin Mikko Markkula on Juha Salon uusi kartanlukija

Urallaan 98 MM-ralliin muun muassa Teemu Sunisen, Andreas Mikkelsenin ja Juho Hännisen kanssa osallistunut Mikko Markkula on Juha Salon uusi kartanlukija.

Kuten uutisoimme viime lauantaina, niin rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailussa Rovaniemellä käynnistynyt Juha Salon ja kartanlukija Pasi Kilpeläisen yhteistyö ei saa jatkoa. Salo vahvisti asian samaisena päivänä UrheiluUutiset.comin Facebook-sivulla.

– Meillä ei kemiat kohdannut, jolloin yhteistyötä on täysin mahdoton jatkaa. Kabiinissa tälläinen koituu isoksi ongelmaksi, jos kuljettajan ja kartturin välillä homma ei toimi. Molemmat ovat tehneet virheen, jonka myös tiedotteessa olen kertonut, Salo kommentoi.

Sunnuntaina Salo ilmoitti tiiminsä Facebook-sivulla, että uusi kartanlukija on Mikko Markkula, 39, ja yhteistyö käynnistyy kilpailujen osalta rallin SM-sarjan seuraavassa osakilpailussa, joka ajetaan Mikkelissä. Markkula on kokenut kartanlukija, jonka CV:stä löytyy 98 MM-starttia ja niistä kaksi palkintosijoitusta. Vuoden 2014 Ruotsin MM-rallissa Andreas Mikkelsenin kanssa sijoitus oli toinen, kun taas Portugalissa vuonna 2018 Teemu Suninen taituroi Markkulan lukiessa nuotteja kolmanneksi.

Mikkelsenin ja Sunisen lisäksi Markkula on kilpaillut MM-sarjassa myös muun muassa Juho Hännisen kanssa. Kaksikko voitti vuonna 2011 MM-sarjassa SWRC-luokan (nykyisin WRC2) mestaruuden. Lisäksi Hänninen ja Markkula saavuttivat yhdessä IRC-sarjan mestaruuden vuonna 2010, sekä EM-sarjan mestaruuden vuonna 2012.

Rallin SM-sarjassa Markkula on kilpaillut nyt kolmella eri vuosikymmenellä, kun vuosituhannen alkupuolella ensimmäiseen SM-ralliinsa osallistunut riihimäkeläinen luki Tunturirallissa nuotteja SM3-luokassa kilpailleelle Toni Tuomiselle. Tuomisen ja Markkulan kilpailu päättyi lauantain avauserikoiskokeella Siikakämässä Peugeotin moottoririkkoon. Viime vuonna Markkula osallistui yhteen kilpailuun, Ruotsin MM-ralliin, missä sijoitus Janne Tuohinon kanssa Ford Fiesta WRC -autolla oli yleiskilpailussa kymmenes.

Mikko on toisen polven kartanlukija, sillä hänen isänsä Jaakko Markkula luki aikoinaan nuotteja muun muassa Timo Saloselle. Kaksikko osallistui 70-luvulla yhteensä 13 MM-ralliin ja voitti niistä yhden, Kanadassa vuonna 1977. Samaisen vuoden Jyväskylän Suurajoissa sijoitus oli toinen.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu, Vaakuna-Ralli Mikkelin ympäristössä, ajetaan 7.-8. helmikuuta. Markkulalla on hyviä muistoja Mikkelin SM-rallista, kun hän yhdessä Sunisen kanssa viisi vuotta sitten sijoittui yleiskilpailussa ja SM1-luokassa kolmanneksi. Samaisella kaudella Suninen ja Markkula voittivat Seinäjoen SM-rallissa, Pohjanmaa Rallissa, SM1-luokan ja sijoittuivat yleiskilpailussa kolmanneksi.

Lue myös! Salon ja Kilpeläisen yhteistyö jäi yhden kilpailun mittaiseksi (25.1.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com