Aasialaisen naiskuljettajan piti tehdä historiaa Lahdessa, mutta toisin kävi

14.8.2023 / 13:25
Enola Hsiehin oli tarkoitus kilpailla Lahden SM-rallissa tällä autolla (Kuva: Paavo Huovila).

[ A- ] / [ A+ ]

Aasialaisen Enola Hsiehin rallidebyytti Suomessa oli ohi jo ennen Lahden SM-rallin starttia. Tapauksen jälkipyykki tullaan “pesemään” AKK:n rallin lajiryhmässä. Hsiehin tavoitteena on kilpailla SM-sarjan seuraavassa osakilpailussa.

Moni saattoi ihmetellä, kun Lahden SM-rallin lähtölistalle ilmestyi aasialaisen naiskuljettajan Enola Hsiehin nimi. Hsiehin autourheilutaustasta ei edes googlettamalla löydä mitään, mutta Toni Gardemeisterin johtaman TGS Motorsport -tiimin tiedotteen mukaan Hsieh oli liikkeellä tosissaan ja tavoitteena on Hsiehin omien sanojensa mukaan tehdä autourheilusta ammatti.

– Tähtään siihen, että voin ajaa ammatikseni tulevaisuudessa ja olen sitoutunut tekemään paljon töitä saavuttaakseni sen. Olen todella innoissani siitä, että pääsen vihdoin ajamaan ensimmäisen rallini Suomessa. Suomalaisten moottoriurheilun asiantuntijoiden ja sponsorien tuella olen hionut huippukuntoon suomalaisen tavan nuotittaa, sekä ajanut haasteellisia suomalaisia ralliteitä, Hsieh kommentoi tiedotteessa.

Enola olisi Lahden SM-ralliin osallistuessaan ollut ensimmäinen aasialainen naiskuljettaja, joka kilpailee rallin SM-sarjassa, mutta lopulta Enolaa ei nähty edes kilpailun startissa.

– Valitettavasti Hsieh joutuu vetäytymään rallista henkilökohtaisiin syihin vedoten, TGS Motorsportin sosiaalisen median kanavilla ilmoitettiin.

Hsiehin kohdalla kilpailijapari oli jättänyt keskeytysilmoituksen, eikä heitä oltu suljettu pois kilpailusta kuten aiemmin uutisoimme. Hsieh kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille olevansa todella pahoillaan tapahtuneesta ja olevansa nöyrällä mielellä ottamassa oppia tulevaisuuteen, sekä odottavansa innolla sitä, että pääsee valmistautumaan seuraavaan SM-ralliin, joka ajetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna Kokkolassa.

Gardemeister, sekä Ari Koponen, jonka oli tarkoitus toimia Lahden SM-rallissa Hsiehin kartanlukijana, ilmoittivat, että eivät halua kommentoida tapausta. TGS Motorsportille Lahden SM-ralli oli lopulta menestyksekäs, kun sen kuljettajista Lauri Joona voitti yleiskilpailun, sekä SM1-luokan.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit