Aasian-Tyynenmeren rallisarjan juhlakausi käynnistyy – Välimäki ainoa suomalaismestari

2.5.2018 / 11:40
Jussi Välimäki Tunturirallissa tammikuussa 2008 (Kuva: Ralli-SM).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuonna 1988 käynnistynyt Aasian-Tyynenmeren rallisarja juhlii tänä vuonna 30-vuotisjuhlakauttaan. Juhlakausi käynnistyy viikonloppuna Uudesta-Seelannista.

David Thomsonin teoksessa “The New Zealand Rally – Celebrating 25 Years” kerrotaan, että ajatus Aasian-Tyynenmeren rallisarjasta sai alkunsa jo 70-luvulla, mutta lopulta oikea aika uuden sarjan perustamiselle tuli 80-luvun loppupuolella. Japanista oli tullut maailman johtava autoteollisuuden valmistajamaa ja vakiintunut toimija kansainvälisisä ralleissa.

Aasian taloudellinen vauraus avasi uusia markkinointimahdollisuuksia koko alueella ja vaurauden myötä yhä useammat kuljettajat maista kuten Indonesiasta, Singaporesta, sekä Malesiasta lähtivät mukaan sarjaan. 30 vuoden aikana Aasian-Tyynenmeren rallisarjan osakilpailuja on ajettu säännöllisesti Uudessa-Seelannissa, Australiassa, Malesiassa, Japanissa, Kiinassa, sekä Intiassa ja kyseessä on autourheilun kattojärjestön FIA:n alainen mestaruussarja.

Aasian-Tyynenmeren rallisarjan historian ensimmäinen mestari oli vuonna 1988 mestaruuden valloittanut japanilaiskuljettaja Kenjiro Shinozuka. Carlos Sainz ajoi vuonna 1990 rallin maailmanmestaruuden lisäksi myös Aasian-Tyynenmeren rallisarjan mestariksi ja onkin helppoa todeta, että espanjalainen on sarjan 30-vuotisen historian tunnetuin mestari kautta aikojen.

Vuosina 1995-1997 Kenneth Eriksson valloitti mestaruuden kolmena vuonna peräkkäin ja tuohon aikaan sarjassa nähtiin mukana myös Tommi Mäkinen, joka vuosina 1995-1996 voitti kaksi sarjan osakilpailua sijoittuen kaudella 1995 loppupisteissä toiseksi. Eriksson ja Mäkinen kilpailivat Mitsubishin tehdaskalustolla ja lisäksi autonvalmistajista 90-luvulla sarjassa mukana nähtiin Subaru ja Toyota.

2000-luvulla Aasian autoteollisuuden kasvu näkyi sarjassa ja mukaan tulivat muun muassa malesialainen Proton, sekä korealaiset Hyundai ja KIA. Skodan myyntiä Aasian markkinoilla on vauhditettu 2010-luvulla voittamalla useita mestaruuksia Intian suurimman rengasvalmistajan MRF:n tiimin pyörittäessä kilpailutoimintaa, jota Skodan tehdas on tukenut. Tänä vuonna MRF-tiimi ei sarjaan osallistu ja näin ollen suomalaisnuorukaisten Kalle Rovanperän, sekä Juuso Nordgrenin aiemmin kaavailtu osallistuminen sarjan osakilpailuihin on epävarmaa. MRF lähtee mukaan rallin MM-sarjaan ja WRC2-luokkaan Aasian-Tyynenmeren rallisarjan kolminkertaisen mestarin Gaurav Gillin johdolla.

Intialainen Gill on voittanut sarjan mestaruuden vuosina 2013, 2016, sekä 2017. Eniten mestaruuksia kautta aikojen on voittanut australialainen Cody Crocker, joka oli ykkönen neljä kertaa peräkkäin vuosina 2006-2009. Sarjan ainoa suomalaismestari on Jussi Välimäki, joka nappasi Aasian-Tyynenmeren mestarin kruunun vuonna 2005. Esapekka Lappi sijoittui sarjan loppupisteissä toiseksi vuonna 2013 voittaen kaksi osakilpailua. Jari Ketomaa ajoi viime vuonna neljä osakilpailua sijoittuen kahdesti kolmanneksi ja loppupisteissä sijoitus oli neljäs.

30-vuotisjuhlakauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Whangareissa, Uudessa-Seelannissa. Mukaan on ilmoittautunut 53 kilpailijaparia, joista Aasian-Tyynenmeren rallisarjan pisteistä taistelee neljä kuljettajaa. Avausosakilpailun ehdoton ykköstähti on kotimaassaan oman tiiminsä Hyundai i20 AP4 -autolla kilpaileva Hayden Paddon, joka tosin taistelee ainoastaan Uuden-Seelannin rallisarjan pisteistä. Mukana ei ole suomalaisia.

Aasian-Tyynenmeren mestaruussarja 2018

04.-06.05. Uusi-Seelanti
01.-03.06. Australia
21.-22.07. Malesia
15.-16.09. Japani
20.-21.10. Kiina
01.-02.12. Intia

Lue myös! Jussi Välimäki rakentaa nyt Saudi-Arabian rallikulttuuria (26.1.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit