Ahokas tekee viikonloppuna Yhdysvalloissa historiaa – “Ei ollut tarkoitus osallistua”

21.6.2018 / 06:20
Toni Ahokas osallistuu crosskart-autolla tämänvuotiseen Pikes Peak -kilpailuun (Kuva: Toni Ahokas).

[ A- ] / [ A+ ]

Maailman tunnetuin mäkikilpailu Pikes Peak valloittaa jälleen tällä viikolla samannimisen vuoren Coloradossa, Yhdysvalloissa ja mukana nähdään myös suomalaisväriä, kun Toni Ahokas osallistuu 96. kerran järjestettävään kilpailuun kautta aikojen ensimmäisenä kuljettajana crosskart-autolla.

Monet varmasti muistavat Teemu Selänteen luotsaaman Supertähdet tv-ohjelman Nelosella ja rallin maailmanmestarin Marcus Grönholmin jakson, missä muun muassa Selänne, Grönholm, Mika Häkkinen, sekä Kiira Korpi ottivat mittaa toisistaan crosskart-autoilla. Tuon tapahtuman järjesti nykyisin Kaliforniassa, Yhdysvalloissa asuva Toni Ahokas, Finnish Crosskart Challenge -sarjan perustaja, joka on kilpaillut crosskarteilla jo usean vuoden ajan.

Vuonna 2015 Ahokas perusti rapakon takana Crosskart USA -yrityksen, joka tekee yhteistyötä muun muassa maineikkaan Nitro Circuksen kanssa. Ahokkaan ansiokas työ crosskartien lähettiläänä Yhdysvalloissa on noteerattu monien tahojen toimesta ja näistä viimeisin on maailman tunnetuin mäkikilpailu Pikes Peak, johon Ahokas osallistuu tällä viikolla. Ahokas on kautta aikojen ensimmäinen kuljettaja, joka osallistuu tähän legendaariseen mäkikilpailuun crosskart-autolla.

– Ei ollut tarkoitus osallistua tänä vuonna, mutta koska voitin kaksi legendaarista Hill Climb -kisaa viime vuonna, niin järjestäjältä tuli kutsu ainakin laittaa paperit sisään ja katsoa, mitä valintakomitea sanoo, Ahokas taustoitti tilannetta Moottoriurheilu.tv:n haastattelussa aiemmin tänä vuonna.

Nyt jo 96. kerran ajettava Pikes Peak -mäkikilpailu tunnetaan myös nimellä The Race to the Clouds ja siinä kilpailijat nousevat erilaisilla autoilla ja moottoripyörillä parinkymmenen kilometrin mittaisen matkan Pikes Peak -vuoren huipulle, yli 4000 metrin korkeuteen. Vuori sijaitsee Coloradossa, Yhdysvalloissa.

Pikes Peak -valintakomitea saa vuosittain ison määrän hakemuksia ympäri maailmaa, mutta vain noin 100 kuljettajaa joka vuosi saa mahdollisuuden osallistua tähän legendaariseen kilpailuun. Valintakäytäntö on äärimmäisen tiukka, sillä kilpailu on vaarallinen ja ketä tahansa ei haluta päästää mukaan. Tänä vuonna mukana on yhteensä 84 kuljettajaa, joista 60 osallistuu autolla ja 24 moottoripyörällä.

– Siinä täytyy olla terveys, lisenssit, kilpailuhistoria, sponsorit ja monet muut asiat kunnossa, että pääsee mukaan, Ahokas paljastaa.

 

Pikaluotto

 

“Joka päivä harjoitellaan yhtä osuutta”

Sen lisäksi, että Ahokas on Pikes Peak -kilpailun historian ensimmäinen crosskart-kuljettaja, niin myös ainoa kuljettaja tänä vuonna, joka lähtee “vuoren valloitukseen” crosskart-autolla. Ahokas kilpailee perinteikkäässä Open Wheel -luokassa, joka on ollut mukana Pikes Peak -kilpailussa jo vuodesta 1916 lähtien.

– Tavoitteena on, että saisi hyvän tuloksen ja pystyisin näyttämään, että myös meidän autolla pystyy osallistumaan ja pärjäämään näin isoissa kisoissa. Tämä antaisi monelle muulle kuljettajalle mahdollisuuden osallistua unelmien kisaan, vaikkei omistaisi isoa budjettia, sillä normaalisti kisaan osallistuminen on hyvin kallista, Ahokas korostaa.

Yamahan tuella crosskart-toimintaa pyörittävä Ahokas osallistuu Pikes Peak -mäkikilpailuun uuden R1-X Crosskart -auton protomallilla, jolle edessä oleva kilpailu on ensimmäinen todellinen testi. Uudella korilla ja uudella 1000-kuutioisella moottorilla varustettu auto on Ahokkaan mukaan kaikkien harrastajien saatavilla lähiaikoina ja sillä tullaan kilpailemaan tulevaisuudessa crosskart-kilpailuissa ympäri maailmaa.

Pikes Peak -kilpailu on viikon kestävä suurtapahtuma. Tiistaina, keskiviikkona, torstaina ja perjantaina ajetaan harjoituksia ja varsinainen kilpailupäivä on sunnuntaina.

– Joka päivä harjoitellaan yhtä osuutta ja osuuksia on yhteensä neljä. Viimeisenä päivänä saa valita yhden osuuden, jota voi harjoitella uudestaan, Ahokas kuvailee.

Rallin vuoden 1981 maailmanmestari ja tuon tittelin ensimmäisenä suomalaiskuljettajana kautta aikojen voittanut Ari Vatanen juhli Pikes Peakin vuorella kokonaiskilpailun voittoa Peugeot 405 T16 -autolla vuonna 1988 tehden tuolloin radalle myös uuden ennätysajan. Tuosta historiallisesta tapahtumasta tulee tänä vuonna kuluneeksi tasan 30 vuotta, joten eräänlaisena juhlavuonna onkin oikein sopivaa, että juuri nyt Ahokas nähdään mukana ja tekemässä historiaa.

Vuonna 2013 rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb murskasi Peugeot 208 T16 -autolla maagisen yhdeksän minuutin rajapyykin tehden edelleen voimassa olevan ennätysajan 8.13,878. Tämänvuotinen Pikes Peak -kilpailu kerää maailmanlaajuista huomiota erityisesti Volkswagenin ansiosta, kun saksalaistehdas yrittää rikkoa sähköautojen ennätyksen. Volkswagenin kuljettajana toimii ranskalainen Romain Dumas, Pikes Peak -voittaja vuosilta 2014, 2016 ja 2017.

 

Our new R1-X Crosskart Prototype is going to have the first real test in a race to the clouds, Pikes Peak. R1-X Crosskart will be available soon for everyone with new chassis, R1 (1000cc)engine, Ohlins Shocks, etc. and you can see these cars running in many different events and races all over the world soon. Still some work to do but at this point I want to say big thanks to our partners who has helped us in our 3 year trip in USA, it’s been quite a journey . You know who you are..?? but now we will enjoy this rear opportunity to be part of this special race @pikespeakhillclimb ,follow our Pikes Peak trip here in Instagram. @yamahamotorusa @aimsportsdata @akrapovic @ohlinsracing @ohlinsusa @eibach_world @fiberwerx #crd #crosskart #rallycross #rally #crosskartsusa #pikespeak #hillclimb #pikespeakinternationalhillclimb

Henkilön Crosskarts USA (@crosskarts_usa) jakama julkaisu

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit