Ahvenisto, Porsche, Rinne-Laturi ja toimittaja – “On se kovaa hommaa!”

28.4.2017 / 11:06

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka Relaa Racingin tiimipäällikkö, mekaanikko tai kuljettaja Roope Rinne-Laturi kuinka tarkkaan tahansa kertoisivat siitä millaisesta kilpa-autosta puhutaan, kun puhutaan GT3 Cup -sarjan Porschesta, niin kyllähän sen parhaan vaikutelman aina tottakai saa istumalla itse auton kyytiin. Ja tähän tarjoutuikin ennen haastatteluhetkeämme mahdollisuus, kun toimittajan päähän lyötiin kypärä ja mies istutettiin Rinne-Laturin ohjastaman ratatykin kyytiin.

Ahveniston legendaarinen moottorirata oli entuudestaan itselleni tuttu lähinnä tv-kuvista, paikan päällä kun en koskaan ollut edes käynyt ja sen tässä kohtaa häpeäkseni joudun tunnustamaan. Ainahan sen on tiennyt, että Hämeenlinnan kaupungin läheisyydessä sijaitseva Ahvenisto on erityisesti tunnettu radan kapeudesta ja korkeuseroistaan, mutta kyllähän ne silti olivat “livenä” nähtynä aivan toista luokkaa kuin mihin oli tv-kuvissa tottunut.

– Tämä on täysin erilainen rata kuin muut. Korkeuserot ovat valtavat, ainutlaatuinen rata kaikin puolin, 17-vuotias Roope Rinne-Laturi kehuu.

Heti radalle päästyämme Rinne-Laturi tekee näyttävät ajoliikkeet puolelta toiselle kahteen eri otteeseen. Renkaat ovat kylmät ja kuljettaja tottakai haluaaa niihin lisää pitoa.

– Hetken aikaa kun oltiin varikolla ja on kuitenkin näin kylmä keli, niin hyvä se on lämmittää renkaita muutaman kerran ja jarruille myös sama homma. Ne kuitenkin viilenee nopeasti. Rata on muutenkin pölyinen, niin ei renkaita saa oikeaan lämpötilaan. Pitoa puuttui tosi paljon, Rinne-Laturi kommentoi ajon jälkeen.

Kierrämme radan ympäri kahdesti. Vaikka istunkin “pelkääjän penkissä” vahvasti vöihin sidottuna, niin silti paikallaan pysyminen tuottaa vaikeuksia erityisesti jarrutuskohdissa. Mutta tästäkin huolimatta kokemus on todella vaikuttava. Haastattelun yrittäminen ajon aikana vapaalta kädeltä videota kuvaten osoittautuu täysin mahdottomaksi ajatukseksi, koska meteli auton kabiinissa on yksinkertaisesti vaan niin kova. Toisaalta parempi näin, koska miksi pilata puheilla hienoa Porschen äänimaailmaa, kun sille haastattelulle löytyy aikaa vaikkapa tehdessä matkaa radalta takaisin varikolle.

 

Kuva: Jari Hotti

Kuljettajan ja toimittajan yhteisselfie “testiajon” jälkeen (Kuva: Jari Hotti).

 

“Turha lähteä mitään rataennätyksiä yrittämään”

On täysin selvää, että mitään radan ennätysaikoja tämän ajon aikana ei uhattu, ei sitä yritettykään, eikä siihen ollut tarvetta. Rinne-Laturin mukaan nyt nähty ja koettu nopeus jäi kisavauhdista sellaiset 2-4 sekuntia per kierros, mutta siitäkin huolimatta toimittaja sai juuri sen mitä tältä kokemukselta halusikin: nähdä sen miten kovaa touhua tämä oikeasti on ja mitä kuljettajalta vaaditaan näissä ympyröissä. Tv-ruudun takaa kun on niin helppoa olla viisas ja jakaa neuvoja.

– Kisoissa tottakai mennään tuoreilla renkailla ja varmasti lämpöisemmässä kelissä kuin mitä tänään. Ja muutenkin nyt ajetaan vielä rauhallisesti, että vehkeet pysyy ehjänä Riikaan. Turha on lähteä mitään rataennätyksiä yrittämään, Rinne-Laturi muistuttaa ja lisää vielä, että ei ole tämän tason kalustolla Ahvenistolla ennen ajanut.

– Porschella en ole täällä aiemmin ajanut, mutta 1600:lla on kokemusta. Lisäksi Seat Ibiza Cup -luokan autolla olen myös ajanut täällä.

Tiimin luottamus nuoren kuljettajan ajotaitoihin tottakai pitää olla kovaa luokkaa, koska mistään halvasta autosta ei tässä kohtaa ole kyse. 450-hevosvoimainen kaunotar olisi osaamattomissa käsissä helppo työ täräyttää Ahveniston rataa ympäröiviin kaiteisiin.

– Uudempi näistä kahdesta autosta, verottomana suoraan tehtaalta 170000 euroa. Ei ne halpoja ole. Käytettynä tietysti saa halvemmalla, Rinne-Laturi hymyilee.

Katso video Rinne-Laturin ja toimittajan kierroksista Ahveniston moottoriradalla yläpuolelta!

Lue myös! Rinne-Laturi kovin tavoittein Porsche GT3 Cupiin: “Tavoite on sarjan mestaruus” (28.4.2017)

Teksti ja video: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit