Aika-ajoissa epäonnea, kilpailussa lupaus paremmasta – “Pakettimme pysyi hyvin kasassa”

3.8.2019 / 21:50
Simo Laaksonen löysi positiivisia asioita Unkarin lauantain kilpailusta (Kuva: LAT Images).

[ A- ] / [ A+ ]

MP Motorsportin suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen sijoittui Unkarin Hungaroringin moottoriradalla ajetussa Formula 3 -sarjan kilpailussa lauantaina sijalle 18.

Simo Laaksonen, 20, oli varsin tyytyväinen kuljettaja Hungaroringin moottoriradalla ajetun ensimmäisen kilpailun jälkeen, vaikka suomalaiskuljettajan nimi löytyy tulosluettelosta sijalta 18.

– Autossani on nyt uusi moottori, jonka ansiosta pääsin ajamaan pitkästä aikaa kilpaa. Aika-ajossa kävi taas valitettavan huonoa tuuria. Ensimmäisellä rengassarjalla olin kahdeksas, mutta toisella sarjalla eteeni ajautui kaksi aika-ajokierroksensa keskeyttänyttä kuljettajaa, jotka eivät antaneet tilaa. Jouduin keskeyttämään nopean kierrokseni. Kun muut paransivat sekunnilla aikaansa, en pystynyt parantamaan aikaani ja putosin sijalle 23, Laaksonen harmitteli.

Päivän kilpailussa Laaksonen oli hyvässä vauhdissa.

– Sain pidettyä renkaani hyvin toimintakunnossa ja etenkin kisan loppupuolella pääsin ohittamaan muita kuljettajia. Nyt vauhtia riitti myös suorien päissä. Pystyin pitkästä aikaa ajamaan reilusti kilpaa muiden kanssa ja pakettimme pysyi hyvin kasassa. Kun kierrosten 10-15 aikana pääsin ajamaan rauhassa omaa kisaani, kierrosaikani oli ihan kärjen tasoa, Laaksonen iloitsi.

Sunnuntain kilpailuun Laaksonen lähtee taistelemaan ja raivaamaan tietä kohti kympin kärkeä.

– Taistellaan huomenna se mitä pystytään ja yritetään nousta ylöspäin, Laaksonen päätti.

Viikonlopun toinen startti käynnistyy sunnuntaina kello 11.00 Suomen aikaa.

Teksti: Marko Mäkinen, Simo Laaksosen tiedotus


Facebook kommentit