MOTORSPORT

Ajetaanko Suomessa ensi vuonna kaksi rallin MM-sarjan osakilpailua?

Rallin MM-sarjan ensi kauden kilpailukalenteriin on tulossa merkittäviä muutoksia. Yksi muutoksista saattaa tuoda Suomelle toisen MM-osakilpailun, perinteisen Jyväskylässä kesällä ajettavan osakilpailun lisäksi.

UrheiluUutiset Motorsportin saamien tietojen mukaan rallin MM-sarjasta vastaavat tahot ovat pyytäneet selvitystä, olisiko Suomessa mahdollista ajaa MM-ralli helmikuussa. Aiemmin tänä vuonna ilmoitetun rallin MM-sarjan kilpailukalenterin mukaan kilpailukausi 2021 avattaisiin tammikuussa perinteiseen tapaan Monte Carlon osakilpailulla ja toisena osakilpailuna olisi vuorossa Ruotsi, jonka ajankohdaksi on merkitty 11.-14. helmikuuta.

Ruotsin osakilpailu on kuitenkin joutunut todellisen peruutusuhan alle, koska maassa koronatilanne on äärimmäisen vaikea juuri tällä hetkellä, eikä tilanteeseen ennusteta tulevan parannusta tulevien viikkojen aikana. Ruotsin MM-rallin järjestäjä on ilmoittanut useaan otteeseen, että koska heidän kilpailunsa ylivoimaisesti tärkein tulonlähde on pääsylipputulot, ei kilpailua voida järjestää ilman maksavaa yleisöä. Eli MM-rallin järjestäminen Ruotsissa “tyhjille katsomoille” ei ole mahdollista.

Mikäli Ruotsin osakilpailu perutaan, olisi se iso takaisku rallin MM-sarjalle, koska MM-sarjassa halutaan vuosittain olevan vähintään yksi “puhdas” lumiralli. Juuri tästä syystä rallin MM-sarja selvittää nyt, olisiko MM-rallin järjestäminen talvella Suomessa mahdollista. Saamiemme tietojen mukaan suunniteltu ajankohta on helmikuun viimeinen viikko ja kilpailu ajettaisiin Pohjois-Suomessa.

Korvaavan osakilpailun saaminen helmikuulle olisi rallin MM-sarjalle siksikin äärimmäisen tärkeää, että kilpailukalenterissa kauden kolmas osakilpailu, ensimmäistä kertaa MM-sarjan historiassa ajettava Kroatian osakilpailu, on merkitty vasta huhtikuun loppupuolelle. Ajetaan Suomessa talvinen MM-ralli helmikuussa tai ei, niin yksi asia on kuitenkin varmaa: koronatilanteen niin salliessa Suomessa ajetaan MM-ralli perinteiseen tapaan kesällä Jyväskylän seudulla. Ajankohdaksi on merkitty heinä-elokuun vaihde.

Kaudella 2020 Italia isännöi kahta MM-rallia ja kaiken lisäksi kyseessä olivat MM-sarjan kauden kaksi viimeistä osakilpailua. Tuoreessa muistissa on myös rallicrossin MM-sarjan kaksi osakilpailua Suomessa ja Kouvolassa, joiden järjestelyistä vastasi rallicrossin MM-sarjan promoottorin pyynnöstä Pinomäen veljesten edustama Set Promotion, joka sai järjestelyihin aikaa vain reilut pari kuukautta.

Rallin SM-sarjan kauden avaus, perinteinen Tunturiralli Rovaniemen ympäristössä, on tarkoitus ajaa 15.-16. tammikuuta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com