Aki Ajolle viides maailmanmestaruus – “Hän on osoittanut heidän olleen väärässä”

26.9.2016 / 18:11
Tuore maailmanmestari Brad Binder (vas.) ja Aki Ajo (Kuva: Ajo Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Aki Ajon johtama Ajo Motorsport saavutti sunnuntaina Espanjan Aragonin radalla jo tallin neljännen maailmanmestaruuden, kun sen etelä-afrikkalainen kuljettaja Brad Binder toi tittelin tiimille jo kauden viidenneksi viimeisessä osakilpailussa. Lisäksi Ajon nimiin lasketaan Moto2-luokassa saavutettu maailmanmestaruus, mikä nostaa suomalaisen saavuttamien tittelien määrän yhteensä viiteen.

Red Bull KTM Ajo -tiimin Brad Binder sijoittui sunnuntaina kauden viidenneksi viimeisessä MM-osakilpailussa Espanjan Aragonissa toiseksi ja varmisti samalla itselleen kauden 2016 Moto3-luokan maailmanmestaruuden. Samalla 21-vuotias nuorukainen teki historiaa, sillä hän on ensimmäinen etelä-afrikkalainen kuljettaja, joka on voittanut ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan tittelin sitten Jon Ekeroldin vuonna 1980 saavuttaman 350-kuutioisten maailmanmestaruuden.

– Brad Binderin tekemä kehitys näiden kahden viimeisen vuoden aikana on ollut huikea. Moni ihminen ei uskonut, että hän voisi saavuttaa jotain tällaista ja hän on osoittanut heidän olleen väärässä, Ajo hehkuttaa.

– Kiitän häntä paljon työstä, jonka hän on tehnyt ja kiitän myös hänen vanhempiaan, jotka ovat kasvattaneet pojan, jolla on tuollainen kyky. On ollut ilo työskennellä heidän kanssaan näiden vuosien ajan. Haluan myös kiittää sponsoreitamme, jotka ovat tehneet tämän mahdolliseksi ja jotka ovat uskoneet meihin taas tänäkin vuonna sekä tiimiä, joka on tehnyt Red Bull KTM Ajosta niin fantastisen. Lisäksi haluan sanoa, etten usko, että varikolla on montaa meidän kaltaistamme tiimiä, jolla on niin fantastinen henki. Bradilla on ollut uskomaton kausi, hän on aina pysynyt rauhallisena ja välttänyt tekemästä virheitä, Ajo kuvailee.

Tuoko Zarco kuudennen MM-tittelin kauden päätteeksi?

Ajo Motorsportin toinen Moto3-luokan kuljettaja, Hollannin Bo Bensneyder, sijoittui sijalle 15. Ajo Motorport Academyn kuljettaja Japanin Tetsuta Nagashima osallistui kilpailuun villillä kortilla. Nuorukainen ylitti maalilinjan lupaavasti sijalla 23. Voittoon ajoi Jorge Navarro ja podiumin kolmannelle paikalle nousi Enea Bastianini.

Ajo Motorsportille maailmanmestaruus on toinen Moto3-luokassa. Edellisen kerran tittelin tiimille toi Sandro Cortese vuonna 2012. Lisäksi talli on saavuttanut mestaruudet 125-kuutioisissa vuosina 2010 (Marc Marquez) ja 2008 (Mike Di Meglio). Vuonna 2015 Ajon johtama Moto2-talli saavutti maailmanmestaruuden ranskalaisen Johann Zarcon johdolla, jolla on mahdollisuudet tuoda Ajolle kuudes maailmanmestaruus kauden päätteeksi.

Tänään viidennestä ruudusta lähtenyt Zarco sai huonon startin ja ajoi sijalle kahdeksan vaikean kilpailun päätteeksi, mutta säilytti silti MM-pistejohdon yhden pisteen turvin.

– On hyvin positiivista, että jatkamme Moto2-luokan johdossa Johann Zarcon kanssa tämän kisan päätteeksi. Johann ja Rins käyvät hienoa taistoa maailmanmestaruudesta, mutta ehkä myös muita kuskeja ilmestyy kärkikahinoihin mukaan. Neljä viimeistä osakilpailua tulevat varmasti olemaan jännittäviä, Ajo toteaa.

Lähde: Moottoriurheilu.tv:n tiedote


Facebook kommentit