Aki Sahila kuudes Ranskassa: ”Hyvä maku jäi”

2.4.2017 / 18:53
Aki Sahila aloitti Ranskan Peugeot 208 Cupin sijalla kuusi.

[ A- ] / [ A+ ]

Aki Sahila ja Rami Suorsa aloittivat Ranskassa ajettavan Peugeot 208 Cupin kuudennella sijalla Terre des Causses –osakilpailussa. Toista kauttaan sarjaa ajava Sahila oli suoritukseensa tyytyväinen.

Kilpailu ajettiin soralla, ja erikoiskokeet nuotitettiin kilpailupäivän aamuna. Ralli oli mänttäläiselle tuttu jo viime vuodesta.

– Hetki meni päästä rytmiin. Viime vuoden viimeisen ralliin jälkeen ei ole kauheasti nuotista ajettu. Hetken se tosiaan taas otti, mutta kaiken kaikkiaan ralli meni hienosti. Kuudeshan me ollaan, ja ihan tyytyväisiä siihen, Sahila sanoi.

– Välillä vähän jäätiin, mutta välillä kärkeen ei jäänyt eroa enää kuin vähän. Kovaa se kärki kyllä menee. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä oli minulle uran kymmenes ralli, kun toisilla on täällä 30 rallia ja jollain oli 80. Kokemusta tarvitaan vielä, ja nyt sitä tuli taas yhden kokonaisen rallin verran.

Peugeot 208 Cupin osakilpailuvoittoon ajoi Laurent Pellier. Sahila jäi hänestä 1.51 minuuttia, kun kokonaisaika kuitenkin oli päälle puolentoista tunnin. Sarjassa ajava toinen suomalainen Taisko Lario oli kolmas. Yleiskilpailua hallitsi 10-kertainen Ranskan mestari Jean-Marie Cuoq Citroenin WRC-autolla.

– Hyvä maku jäi. Autoa en paljoakaan säätänyt. Olen siihen tyytyväinen kunhan on neljä pyörää ja ratti. Isoja virheitäkään ei tullut. Yhdellä erikoiskokeella menin risteyksen pitkäksi ja piti peruutella. Samalla hajosi käsijarrukin, ja kun 90-risteyksiä oli paljon, niin sitä olisi tarvittu, Sahila raportoi.

Peugeot 208 Cup jatkuu kolmen viikon kuluttua Lyon Charbonnieres –asvalttirallilla.

Lähde: Aki Sahilan tiedote


Facebook kommentit