Aki Sahila painaa Ranskassa Loebin ja Ogierin jalanjäljissä

26.8.2016 / 12:45
Aki Sahila jatkaa uraansa Ranskassa. Viikonloppuna on edessä soraralli, jonka nuotitus tarjoaa uusia haasteita.

[ A- ] / [ A+ ]

 

Aki Sahila, 21, on ralliautoilijana aloittelija. Sahila on ajanut urallaan vasta viisi rallia, ja vain yhden Suomessa. Mänttäläisen lahjakkuus noteerattiin viime vuonna asvalttisprintteissä, kun hän saavutti lähes olemattomalla ajokokemuksella cup-mestaruuden.

Tänä vuonna nuorukaisen tie vei suoraan ralliin ja ulkomaille. Sahila kilpailee arvostetussa Peugeot 208 Rally Cupissa Ranskassa.

– Maaliskuussa ajoin ensimmäisen rallini. Paljon on oppimista, ja pikkuhiljaa saadaan lisää kokemusta ja oppia. Hyvin vähän tässä on vasta ajettu, joten odotukset ovat luonnollisesti vielä siellä kokemuksen puolella enemmän kuin tulosten puolella, Sahila puntaroi.

Sahila ja kartanlukija Rami Suorsa ajavat CHL Sport Auto -tallissa. Kolmen osakilpailun jälkeen sarjasijoitus on 12.

– Tämä on hieno ja mielenkiintoinen sarja. Kalusto on tasavertaista, ja kaikki toimii ammattimaisesti. Täällä voi itse keskittyä vain ajamiseen. Älyhyviä tuloksia ei sovi odottaa vielä. Suhteellisen hyvin on kuitenkin mennyt, Sahila tähdentää.

Peugeot-merkkisarja on Ranskassa suosittu, ja moni huippukuljettaja on ajanut sitä uransa alkuvaiheessa. Rallin moninkertaiset maailmanmestarit Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier ovat nimekkäimpiä kuskeja, jotka ovat ponnistaneet parrasvaloihin Peugeot-sarjan kautta.

Tulevana viikonloppuna ajetaan Rallye Terre de Lozère -soraralli. 2-päiväinen osakilpailu hoituu niin, että päivän erikoiskokeet nuotitetaan aamuvarhaisella, ja vain yhdellä ajokerralla. Sen jälkeen palataan huoltoalueelle, hypätään ralliautoon ja lähdetään ajamaan.

– Se on haasteellinen tilanne. Tien saa ajaa läpi vain kerran, ja nuotin pitäisi sitten heti osua kohdalleen. Etenkin minulle, kun ei ole teistä aiempaa kokemusta, tässä on omat haasteensa. Asvalttikisoissa nuotitetaan erikoiskokeet kolmeen kertaan, ja se on paljon helpompi tilanne, Sahila kertoo.

Sahila korostaa, että maalintulo on viikonlopun tärkein tavoite.

– Puhdas kisa ja pysytään tiellä. Siitä lähdetään. Yritetään koko ajan kehittyä lisää, parantaa vauhtia ja nousta ylemmäs, hän sanoo.

Kilpailu alkaa lauantaina ja jatkuu sunnuntaihin. Sarjassa ajaa myös toinen suomalainen, Taisko Lario.

Lähde ja kuva: Aki Sahilan tiedotus


Facebook kommentit