Aki Sahilan rallikausi huipentuu Ranskassa: ”Koitetaan mennä vähän lujempaa”

25.11.2016 / 15:46
Aki Sahila on Peugeot 208 Cupissa yhdentenätoista ennen viikonlopun päätösosakilpailua.

[ A- ] / [ A+ ]

Ranskassa ajettava Peugeot 208 Cup paketoidaan viikonloppuna Rallye du Varissa. Aki Sahila lähtee kartanlukijansa Rami Suorsan kanssa kauden finaalikisaan hyvällä itseluottamuksella. Mänttäläiskuski on sarjan yhteispisteissä kuuden osakilpailun jälkeen yhdentenätoista. 

Rallye du Var ajetaan Ranskan merialpeilla samantyyppisillä asvalttiteillä kuin Monte Carlon MM-ralli.

– Hieno rallihan tämä on. Ihan ei taida olla yhtä syvät pudotukset kuin Montessa eikä yhtä syheröistä, mutta hienoja teitä ovat nämäkin, Sahila sanoo.

– Vettä on tullut viime päivänä paljon. Eilen satoi vettä aivan sairaasti. Saa nähdä missä kunnossa tiet ovat. Hiekkaa ja mutaa on varmasti valunut asvaltille ja lisäksi siellä voi olla seisovaakin vettä. Onneksi viikonlopuksi on luvattu kuivaa ja auringonpaistetta, Sahila kertoo.

– Nuotit on saatu kahden päivän hyvään kuntoon. Varsinaista testiä ei ajettu. Torstain testierikoiskokeella ajoimme kaksi vetoa. Se ei oikein palvellut rallia ajatellen, koska tie oli noin neljä kertaa leveämpää kuin rallissa ajettavat tiet. Ihan hyvä fiilis kyllä kaiken kaikkiaan. Koitetaan nyt mennä vähän lujempaa, kun on kerran kauden viimeinen kilpailu.

Kilpailussa ajetaan 13 erikoiskoetta ja 216 erikoiskoekilometriä. Ralli alkaa jo perjantaina ja jatkuu sunnuntaihin. Sarjassa ajaa myös toinen suomalainen Taisko Lario.

Lähde: Aki Sahilan tiedote


Facebook kommentit