Aki Sahila Ranskan soralle: “Iloisella mielellä mennään”

6.10.2016 / 15:19
Aki Sahilan kalustona Ranskan sarjassa on etuvetoinen Peugeot 208. (kuva: Peugeot Sport)

[ A- ] / [ A+ ]

Aki Sahilan kausi Ranskan Peugeot 208 Rally Cupissa jatkuu viikonloppuna soralla ajettavalla osakilpailulla. Cardabelles-ralli on sarjan kuudes osakilpailu, ja jo neljäs, joka ajetaan soralla.

Mänttäläinen Sahila ja hänen kartanlukijansa Rami Suorsa kilpailevat CHL Sport Auto -tallin Peugeot 208:lla.

– Iloisella mielellä mennään, ja samalla taktiikalla kuin ennenkin. Yritetään pysyä varmasti tiellä ja selvitä ehjänä maaliin. Kokemus on edelleen se tärkein anti, Sahila sanoo.

Sahila on sarjan yhteispisteissä sijalla 10. Pisteitä on kertynyt viidestä kilpailusta kaksitoista. Sarjaa johtaa espanjalainen Pepe Lopez.

– Ihan hyvin on mennyt ja positiivinen maku on jäänyt. Sarja on hieno, ja auto pelaa. Yhtään kisaa ei olla keskeytetty, vaikka toki ”superrallissa” viimeksi oltiinkin. Enemmän ja vähemmän ehjänä on aina kuitenkin maaliin ajettu. Täällä voi itse keskittyä oleelliseen, eli ajamiseen, Sahila muistuttaa.

Sarjan soraralleissa ennakkotutustuminen tapahtuu kunkin kilpailupäivän aamuna. Vaikka systeemi on Sahilalle ja kartanlukija Rami Suorsalle jo tuttu, niin silti se tuntuu vielä vähän oudolta.

– Erikoiskokeet ajetaan kerran läpi, ja nuotti pitäisi saada kerralla osumaan. Tiet ovat silloin jo suljettuja, ja ne ajetaan läpi ralliautoilla ja ihan ajovehkeet päällä. Sen jälkeen tullaan huoltoparkkiin, ja pian lähdetään sitten ajamaan kilpaa, Sahila kertoo.

Viikonlopun kilpailussa ajetaan 10 erikoiskoetta, joista kuusi lauantaina ja neljä sunnuntaina. Yhteismittaa niillä on 158 kilometriä. Kilpailukeskuspaikkakunta on Millau eteläisessä Ranskassa lähellä Montpellierin kaupunkia. Montpellier puolestaan tunnetaan rallipiireissä maailmanmestari Didier Auriolin kotikaupunkina, ja hän asui aikanaan myös Millaussa.

Lähde: Aki Sahilan tiedote


Facebook kommentit