AKK Driver Academy 2017 valittu: “Tähdet eivät synny itsestään”

5.1.2017 / 19:35
AKK Dviver Academy on valmiina kauteen 2017. (kuva: Hannu Aspelin)

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen lahjakkaimmista rallilupauksista koostuva AKK Driver Academy –valmennusryhmä kokoontui yhteen Saukkolan EK:lle. Vuodelle 2017 valittu supertiimi avasi medialle harjoittelunsa saloja päävalmentajansa ja muun valmennusryhmänsä johdolla.

Autourheilun kansallisen lajiliiton AKK:n nuoret lahjakkuudet esittäytyivät aurinkoisen kirpeässä pakkassäässä mediapäivän vieraille ja vetivät Lopen lumisissa maisemissa ajoharjoittelutreenit. Muun valmennustiimin analysoidessa kiinnostuneille kuulijoille treenien tuloksia, avasi rallin päävalmentaja Tuomo Nikkola AKK Driver Academyn nykymuodossaan 2013 käynnistynyttä toimintaa, aina filosofisista perusteista lähtien.

– Autourheilutähdet eivät synny itsestään, vaan taustalla on aina pitkäjänteinen ja raaka työ. Pyrimme AKK:n rallivalmennuksessa auttamaan kuljettajalahjakkuuksia kohti maailman kärkeä mahdollisimman kokonaisvaltaisin keinoin, sekä huipputietotaidon että huippuammattilaisten avulla. Uskon että valmennusohjelmamme ainutlaatuisuus maailman mittapuulla piilee juuri tässä lähestymistavassa – emme keskity pelkkään treenaamiseen, vaan ennenkaikkea urheilijaksi kasvamiseen, Nikkola selvittää.

AKK Driver Academyyn kuuluu myös rata-ajon lupauksia kouliva racingryhmä. Valinnat valmennusohjelman nk. Rookies-ryhmiin järjestetään joka syksy ja kilpailu on kovaa. AKK tukee nuoria autourheilulahjakkuuksia myös muiden hankkeiden kuten Ralli SM –sarjaan perustuvan Tulevaisuuden Tähti –kilpailun kautta, jonka voittajalle on tarjolla paikka täydellä osallistumispaketilla Suomen MM-ralliin, Neste Ralliin.

Tuoreimmalla Tulevaisuuden Tähdellä 2016, Juuso Nordgrenilla, on vyöllään menestystä sekä rallin juniorimestaruussarjassa, Ralli SM –sarjassa että palkintorallissaan Neste Rallissa, jossa nuorukainen karautti luokassaan ennakkoluulottomasti kolmanneksi. Nordgren näkee AKK Driver Academyn vaikutuksen vahvana urakehityksessään.

– Nyt alkaa jo neljäs vuosi valmennuksessa ja kyllähän tämä opettaa urheilijan elämään. Ihan konkreettisesti ajoharjoitteluiden kautta on ollut tosi hyviä ajoleirejä. Ja tietysti kurinalaisuus ja sitoutuneisuus tulevat tätä kautta, kun joku valvoo myös omatoimista harjoittelua. Ei aina välttämättä tulisi lähdettyä lenkille tai salille, jos kukaan ei velvoittaisi palauttamaan harkkapäiväkirjaa tai olisi tehnyt ohjelmaa, sanavalmis rallilahjakkuus hymyilee Saukkolan EK:lla auringonpaisteessa.

AKK Driver Academyn ralliryhmä 2017:

A Jari Huttunen – Antti Linnaketo, Juuso Nordgren – Mikael Korhonen

B Miki Lindblom – Ville Mannisenmäki

Rookies Henri Hokkala, Henrik Pietarinen, Aleksi Röyhkiö


Facebook kommentit