AKK:n Flying Finn 100 -hanke ehdolla Urheilukulttuuri-palkinnon saajaksi

6.12.2017 / 15:03
Valtteri Bottas toukokuussa Lahdessa luovuttamassa nimikkoautoaan (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kotimaisen autourheilun lajiliiton AKK:n tälle vuodelle lanseeraama Flying Finn 100 -hanke on ehdolla Suomen Urheilugaalassa Urheilukulttuuri-palkinnon saajaksi.

Suomen Urheilugaalan varsinaisten palkintoluokkien ehdokkaat julkistettiin viime lauantaina. Kuuden eri palkintokategorian ehdokkaista Suuri raati tulee äänestämään voittajat, jotka palkitaan Uno-palkinnoilla 18. tammikuuta Helsingissä järjestettävässä tilaisuudessa.

Urheilukulttuuri-palkinto on Suomen Urheilugaalan kotisivujen mukaan tunnustus yksittäisestä teosta tai pitkäaikaisesta työstä suomalaisen urheilukulttuurin hyväksi. Palkinnon saaja voi olla henkilö tai yhteisö, joka on edistänyt urheilun arvoja tai perinteitä tai vaikuttanut hyvinvoinnin tai tasa-arvon kehittämisessä.

Tänä vuonna Urheilukulttuuri-palkinnon saajaksi ovat ehdolla kotimaisen autourheilun lajiliiton AKK:n Flying Finn 100 -hanke, 10-osainen dokumenttisarja Urheilu-Suomi, Paavo Nurmi ja Turun kaupungin yhteistyöhanke, sekä Punainen kortti rasismille -hanke. Suomen Urheilugaalan kotisivut, sekä Flying Finn 100 -kotisivut esittelevät Flying Finn 100 -hanketta näin:

– Flying Finn 100 on nuorisourheilun kehittämis- ja tukihanke, joka mahdollistaa myös uusien tulevaisuuden tähtien löytymisen. Tavoitteena on kerätä yhdessä yhteistyöyritysten ja tähtikuljettajien kanssa autourheiluseurojen käyttöön 100 uutta junior kart -autoa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Tähän mennessä varoja on kerätty noin 250 000 euroa, joilla on hankittu 80 autoa. Hankkeella on myös työllistävä vaikutus, sillä autot kootaan Suomessa.

Flying Finn 100 -hankkeen kummikuljettajina toimivat Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas, Heikki Kovalainen, Esapekka Lappi, Toni Vilander, Toomas Heikkinen, sekä Simo Puhakka.

 

Vaunula

 

Lue myös! Lappi eteni Sykähdyttävin urheiluhetki 2017 finaaliin – Ehdolla myös Läpimurto-palkinnon saajaksi (2.12.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit