AKK:n Tatu Lehmuskallio: ”Kritiikki ja kommentit otetaan vastaan”

23.1.2017 / 15:37
AKK Sportsin toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio maisteli rallivauhtia 10-kertaisen suomenmestarin Juha Salon kyydissä rallin SM-sarjan infotilaisuudessa.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarja käynnistyy viikonloppuna Rovaniemellä. Odotusarvo on kova, sillä osallistujamäärä on nousussa ja autokalusto uudistunutta.

AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tatu Lehmuskallio sanoo, että rallin SM-sarjalla on takanaan loistava menneisyys, ja edessään vielä loistavampi tulevaisuus.

– Meillä on suuri halu nostaa kansalliset sarjat, erityisesti SM-ralli, sille tasolle mille se kuuluu. Sarja on erinomainen, aivan kansainvälistä huipputasoa, Lehmuskallio sanoo.

Hän korostaa myös, että kaikki sarjat vaativat tänä päivänä paljon työtä ja huomiota.

– Työsarkaa on. Otamme kaiken kritiikin ja kommentit vastaan mielellämme, Lehmuskallio muistuttaa.

Rallin SM-sarjassa ajetaan tänä vuonna seitsemän osakilpailua. Avauskilpailuun Arctic Lapland Rallyyn ilmoittautui 152 kilpailijaparia. Kilpailu alkaa perjantaina.

– Meille tuli 9-10 hakemusta kuuteen SM-osakilpailuun. Päätimme tehdä SM-sarjan nyt tällä kaudella sitten seitsemän osakilpailun sarjaksi, jossa uusia viime vuoteen verrattuna ovat Riihimäki, Kouvola ja Uusikaupunki. Riihimäki ajetaan toukokuussa, mikä on SM-sarjalle uusi ajankohta, sanoo sarjapromoottori Kai Tarkiainen AKK Sportsista.

– SM-sarjaan ilmoittautuneita kilpailijoita on enemmän kuin kertaakaan vuoden 2008 jälkeen. Lisäksi sarjassa on 12-15 uutta R5-luokan autoa. Se on iso määrä ja kertoo, että laji voi hyvin ja on nousussa. Yleensä Englantia, Ranskaa ja Italiaa pidetään kovina rallimaina, mutta ei siellä ole kuin 8-12 sellaista autoa per kisa, Tarkiainen muistuttaa.

Rallin SM-sarja 2017:

26.-28.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi

17.-18.2. SM Vaakuna-ralli Mikkeli

10.-11.3. Tahko SM-ralli Nilsiä, Kuopio

19.-20.5. SM Riihimäki Ralli, Riihimäki

9.-10.6. SM O.K. Auto -ralli, Kouvola

8.-9.9. SM Uusikaupunki-ralli, Uusikaupunki

29.-30.9. Lake City Rally, Tampere

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit