Alahärmän hornankattila kutsuu! Driftingin EM-sarja myös ensi vuonna Suomeen

1.12.2023 / 15:22
Driftingin EM-huumaa Alahärmässä heinäkuussa (Kuva: Jani-Pekka Hannula / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Drift Masters -sarjan eli driftingin EM-sarjan kilpailukalenteri kaudelle 2024 julkaistiin perjantaina. Kyseessä on juhlakausi, sillä Drift Masters -sarjalla on edessään sen historian kymmenes kilpailukausi.

Myös ensi vuonna driftingin EM-sarjassa tullaan ajamaan kuusi osakilpailua ja mikä suomalaisittain ilahduttavinta, niin äärimmäisen kovatasoinen ja suosittu sarja saapuu myös ensi vuonna Suomeen. Suomi isännöi tänä vuonna ensimmäistä kertaa driftingin EM-sarjan osakilpailua ja liput PowerParkin katsomoihin Alahärmässä myytiin loppuun todella nopeasti. Tunnelma koko kilpailuviikonlopun ajan oli huikea ja suomalaisyleisö sai valtavasti kehuja sarjan promoottorilta.

Alahärmän hornankattila PowerParkissa herää taas henkiin ensi vuonna, kun driftingin EM-sarja saapuu Suomeen heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kyseessä on kauden kolmas osakilpailu. Sitä ennen EM-sarjaa ajetaan Espanjassa toukokuussa ja Irlannissa kesäkuussa. Kauden kolme viimeistä osakilpailua ajetaan Latvian Riiassa, Unkarissa, sekä syyskuussa Varsovan kansallisstadionilla Puolassa, missä rikottiin tänä vuonna kaikki aiemmat yleisöennätykset.

Kausi 2023 oli suomalaisille driftingin EM-sarjassa menestyksekäs, kun Lauri Heinonen sijoittui loppupisteissä toiseksi ja Juha Rintanen kolmanneksi. Euroopan mestariksi kruunattiin irlantilainen Conor Shanahan. Maiden välisessä cupissa Suomen sijoitus oli toinen. Mestaruus meni Irlantiin ja pronssin pokkasi Puola. Nämä kolme maata olivat selkeästi EM-sarjan kolme kärkimaata, sillä neljänneksi pisteissä sijoittunut Viro hävisi Puolalle lähes 300 pisteellä.

Suomalaiskuljettajista EM-pisteille tänä vuonna ylsivät Heinosen ja Rintasen lisäksi myös Juha Pöytälaakso, Teemu Peltola, Mika Keski-Korpi, Kalle Rovanperä, Jarkko Jylhä, sekä Toni Ojatalo.

Drift Masters kilpailukalenteri 2024

10.-11.05. Ricardo Tormo Circuit, Espanja
15.-16.06. Mondello Park, Irlanti
05.-06.07. PowerPark, Alahärmä
02.-03.08. Bikernieki Circuit, Latvia
23.-24.08. Rabocsiring, Unkari
13.-14.09. Varsova, Puola

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit