Alatalo käänsi katseet nopeasti jo ensi kauteen – “Turha jäädä ruikuttamaan”

16.12.2020 / 10:49
William Alatalo kilpaili tänä vuonna JD Motorsport -tiimin väreissä (Kuva: Dutch Photo Agency).

[ A- ] / [ A+ ]

William Alatalo oli kolmanneksi paras tulokaskuljettaja Formula Renault Eurocup -sarjassa tänä vuonna.

William Alatalon, 18, tulokaskausi Formula Renault Eurocup -sarjassa toi 20 ajetusta kilpailulähdöstä kaksi palkintosijoitusta ja yhteensä 15 pistesijoitusta. Sarjan loppupisteissä ilmajokinen oli kahdeksas ja tulokaskuljettajista kolmanneksi paras. Lopputulos oli italialaisen JD Motorsport -tiimin väreissä kilpailleelle Alatalolle itselleen pettymys.

– Tavoitteena oli sijoittua sarjassa viiden parhaan joukkoon. Alkukauden kilpailussa Imolassa ajoin yhdet aika-ajon pohjat ja sijoituin kisoissa toiseksi ja kolmanneksi. Sen jälkeen olikin kaiken näköistä haastetta ja ongelmaa ja vähän jäi hampaankoloon kaivelemaan, Alatalo kommentoi tiedotteessaan.

Formula Renault Eurocup -sarjassa ajettiin heinäkuusta marraskuuhun neljässä kuukaudessa kymmenen kilpailuviikonloppua ja niissä jokaisessa kaksi kilpailulähtöä. Sarja vieraili kauden aikana kahdesti Italian Imolassa ja Ranskan Paul Ricardilla, sekä kerran Saksan Nurburgringillä ja Hockenheimissa, Ranskan Magny-Coursissa, Alankomaiden Zandvoortissa, Espanjan Barcelonassa, sekä Belgian Spassa.

– Koronan takia tämä kausi jää kyllä muistoihin todella erikoisena. Itse en ole tyytyväinen tulokseen, mutta sitä on turha jäädä ruikuttamaan. Nyt neuvotellaan jo ensi kaudesta, tavoitteena on jatkaa formuloissa ja astua taas yhtä luokkaa ylemmäksi, eli Formula 3 -sarjaan. Toivottavasti jo ennen vuodenvaihdetta tiedetään kuvioista enemmän, Alatalo taustoitti.

Sarjan mestaruuden voitti Victor Martins, joka kirjautti nimiinsä kauden aikana seitsemän voittoa. Kauden viimeinen kilpailuviikonloppu Paul Ricardin radalla Ranskassa tarjosi myös yhden huikean nousun, kun Lorenzo Colombo voitti kauden kolme viimeistä kilpailulähtöä, kaksi Ranskassa ja sitä ennen yhden Saksan Hockenheimissa, nousten loppupisteissä 37 pisteen takaa-ajomatkalta pisteellä ohi Alatalon tiimikaverin David Vidalesin ja viidenneksi.

Pistetilanne 20/20 kilpailulähdön jälkeen

1) Victor Martins (FRA) 348
2) Caio Collet (BRA) 304
3) Franco Colapinto (ARG) 213,5
4) Alex Quinn (GBR) 183 *
5) Lorenzo Colombo (ITA) 170
6) David Vidales (ESP) 169 *
7) Gregoire Saucy (SUI) 95,5
8) William Alatalo 92 *
9) Ugo de Wilde (BEL) 85,5
10) Hadrien David (FRA) 71

* = Tulokaskuljettaja

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

William Alatalon kommentit: Tiedote


Facebook kommentit