Aleksanteri Huovinen seuraavaksi Silverstonen F1-radalle8.6.2016 / 16:09
Aleksanteri Huovisen F3-kausi jatkuu Silverstonessa. (kuva: Jakob Ebrey Photography)

[ A- ] / [ A+ ]

Britannian F3-mestaruussarjan seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna F1-kisoista tutulla Silverstonen moottoriradalla. Suomalaisvärejä tässä tiukassa ja tasaisessa sarjassa edustaa 19-vuotias oululainen Aleksanteri Huovinen.

Double R Racing –tiimissä kilpaileva Huovinen on ajanut kauden aiemmissa osakilpailuissa tasaisesti pisteille, ja starttaakin Silverstonen kisaviikonloppuun sarjapisteissä kuudentena.

Tulevan viikonlopun kisanäyttämönä toimiva Silverstonen legendaarinen moottorirata on BRDC British Formula 3 Championship -sarjan ainoalle suomalaiskuskille Aleksanteri Huoviselle jo entuudestaan tuttu.

– Ennen kisaviikonloppua ollaan ajettu Silverstonessa kolmet testit, näistä kahdet sillä kokopitkällä radalla, jota käytetään myös F1:ssä. Ja sillähän myös meidän kisa ajetaan. Rata on ihan kiva, mutta mun mielestä näille meidän autoille ehkä vähän liian iso. Rata on tosi leveä ja sillä on nopeita mutkia ja pitkiä suoria.

Kaksi viikkoa sitten Oulton Parkissa ajetussa osakilpailussa Huovinen kärsi sekä auton tekniikkamurheista sekä edessä ajavista hitaammista kilpakumppaneista. Nyt näiden ei pitäisi haitata kisasuoritusta:

– Auto on nyt kuosissa, ja radalla on paljon ohituspaikkoja!

Puolimatkan krouvin ohittanut BRDC British Formula 3 Championship –sarja on ollut Aleksanteri Huoviselle tähän mennessä kaksijakoinen. Toisaalta sarjapisteitä on kertynyt tasaiseen tahtiin, ainoastaan yksi kisalähtö on jäänyt keskeytyksen vuoksi nollille, mutta palkintokorokkeella Huovinen on nähty tähän mennessä ainoastaan avausosakilpailussa. Sarjan tasaisuudesta kertoo se, että tähän mennessä ajetuissa 12 kisalähdössä on saatu seitsemän eri voittajaa. Huovinen on kärkikuskeista ainoa, jolle voittoa ei vielä ole kirjattu.

– Totta kai sitä aina lähdetään ajamaan voitosta, eihän sitä sillä tavalla innostu, jos ajetaan jostain viitossijoista. Sitä vaan on meikäläisen kohdalle sattunut kaikenlaisia tapahtumia, jotka on vaikuttanut lopputulokseen. Toivottavasti nyt kääntyy tuuri ja nimi löytyy tuloslistan kärkipäästä, kertaa Huovinen aiempia kisatuloksiaan.

– Olen kyllä tykännyt tästä brittien F3-sarjasta. Englannissa radat on tosi hyviä. Jos täällä pystyy ajamaan kovaa ja menestymään, sitten siihen pystyy missä tahansa.

SIlverstonen kisaviikonloppu noudattaa sarjan normaalia kisaformaattia: perjantaina ajetaan harjoituksia, lauantaina aika-ajo ja yksi kisalähtö ja sunnuntaina kaksi kilpailulähtöä. BRDC British Formula 3 Championship –sarjassa ajetaan kahdeksan kilpailuviikonlopun aikana yhteensä 24 kisalähtöä.

Lähde: Aleksanteri Huovisen tiedote


Facebook kommentit