Aleksanteri Huovisen sijat Snettertonissa: 9, 8 ja 11.

8.8.2016 / 15:28
Aleksanteri Huovinen (edessä) sai pitkästä aikaa ehjän viikonlopun brittien F3-sarjassa. (kuva: Jakob Ebrey Photography)

[ A- ] / [ A+ ]

Britannian F3-mestaruussarjan seitsemäs ja kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Snettertonin moottoriradalla. Sarjan ainoa suomalaiskuljettaja on Double R Racing-tiimin väreissä ajava 19-vuotias Aleksanteri Huovinen.

Oululaisen Aleksanteri Huovisen pari edellistä osakilpailua oli mennyt alakanttiin mm. erilaisten tekniikkamurheiden, ratatapahtumien ja keliolosuhteiden vuoksi. Snettertonissa kaikki sujui radalla ilman ulkopuolisia yllätyksiä. Myös tiimi oli panostanut kisaan huolella.

– Tiimin kanssa painettiin hommia enemmän kuin aiemmin, ja se tuotti tulosta. Autoa saatiin paremmaksi, ainoastaan jarrujen kanssa oli edelleen vähän ongelmia.

Kisaviikonloppu alkoi jo torstaina kaksipäiväisillä harjoituksilla.

– Teimme tiimin kanssa tarkat suunnitelmat, mihin testeissä keskitytään. Niistähän ei saa sarjapisteitä, joten sijoituksilla ja kierrosajoilla ei ole niin isoa merkitystä.

Lauantain aika-ajossa Huovinen ajoi kolmanteentoista lähtöruutuun. Ensimmäisessä kisalähdössä Aksu nosti sijoitustaan neljällä ja lopputuloksissa Huovisen nimi löytyy yhdeksänneltä riviltä. Sunnuntain kisoissa Huovinen jatkoi tasaista varmaa ajoa, jonka tuloksena sijat kahdeksan ja yksitoista. Kisan jälkeen kommentteja antoikin varsin hyväntuulinen nuorimies.

– Pitkästä aikaa ehjä kisaviikonloppu! Harmittaa vähän, kun enemmänkin olisi ollut tarjolla, mutta toisaalta täytyy nähdä tulosten taakse ja olla tyytyväinen omaan tekemiseen.

Hyvä tasainen kisaviikonloppu nosti Aleksanteri Huovisen sijoitusta myös sarjapisteissä. Ennen viimeistä osakilpailua Huovinen on kahdeksantena, yhteensä pisteitä on saavuttanut 27 kuljettajaa.

– Ennen viimeistä osakilpailua ajetaan tiimin kanssa testejä Doningtonissa. Jatketaan siis samalla linjalla mitä Snettertonissa, ei sitä menestystä tule kun kovalla työllä!

Sarjan päätösosakilpailu ajetaan syyskuun toisena viikonloppuna Doningtonin moottoriradalla. Yhteensä sarjassa ajetaan kahdeksan kilpailuviikonlopun aikana yhteensä 23 kisalähtöä.

Lähde: Aleksanteri Huovisen tiedote


Facebook kommentit