Aleksi Kalstan kausi käyntiin Ruotsissa: “Pitää kaivaa jostain hieman lisävauhtia”

7.5.2017 / 17:07
Aleksi Kalsta avasi kilpailukautensa STCC-sarjan yhteydessä ajettavassa Renault Clio Cupissa. (kuva: Venni Kalsta)

[ A- ] / [ A+ ]

Aleksi Kalstan kilpailukausi lähti viikonloppuna käyntiin Ruotsissa Knutstorpin radalla. Kalsta kilpailee STCC:n yhteydessä ajettavassa Clio Cup Nordic sarjassa.

Kalsta ajoi aika-ajosta viidennen paikan molempiin kisalähtöihin. Perjantain sadekelin kisassa hän ei pystynyt parantamaan sijoitustaan ja tuli samalla paikalla maaliin. Lauantain kilpailu ajettiin kuivalla ja Kalsta petrasi sijoitustaan yhdellä tullen maaliin neljäntenä.

– Viikonloppu oli aika haasteellinen. Jouduttiin torstaina ja perjantaina keskittymään liikaa vian etsintään, kun auto tärisytti aina oikealle käännyttäessä. Uutta osaa vaihdettiin paljon ja vika oli loppujen lopuksi vasemman puolen etupyörän laakerissa. Ei alkuunsa uskottu vian olevan siinä, koska varikolla kokeiltaessa kaikki vaikutti siinä normaalilta, Kalsta kertaa.

– Kyllä parannettavaa löytyy paljon vielä omasta ajamisestakin. Perjantain kisa ajettiin sateella. Se oli minun ensimmäinen kerta noilla uusilla saderenkailla ja en löytänyt hyvää vauhtia koko kilpailun aikana. Ajoin Alastarossa pari viikkoa aiemmin hieman viime kauden saderenkailla ja ne tuntuivat paljon liukkaammilta. Noilla uusilla renkailla pitäisi ajaa huomattavasti ”aggressiivisemmin”. Kilpailussa ei muuten ollut hirveästi mitään erikoista ja ajoin viidentenä maaliin.

– Lauantain kilpailussa puolestaan tapahtumia riitti. Etenkin kuivalla kelillä tämä porukka vaikuttaa todella tasaiselta ja muutaman kierroksen jälkeen koko porukka oli vielä ihan puskuripuskurissa. Pari kierrosta ennen maalia olin noussut kolmanneksi, ja turva-auto tuli radalle kun Ilmari Korpivaara keskeytti rengasrikon takia. Sain ihan ok startin turva-auton perästä ja sain pidettyä oman sijoituksen. En kuitenkaan pystynyt hyökkäämään toisena ajaneen Anthon Caldanan kimppuun kun jouduin puolustamaan Ljungdahlia vastaan. Viimeisellä kierroksella tein pienen jarruvirheen ja tipuin viidenneksi. Onnistuin kuitenkin nousemaan vielä neljänneksi ja tulin sillä sijoituksella maaliin, Kalsta kertoo.

Ljungdahl ja Jern johtavat sarjaa 41 pisteellä. Kalsta on sarjassa neljäntenä 22 pisteellä. Seuraava osakilpailu ajetaan Suomen Alastarossa kahden viikon kuluttua.

– Olihan tämä viikonloppu hieman alavireinen. Alastaroon pitää kaivaa jostain hieman lisävauhtia. Se on kuitenkin selvää, että voitot eivät tällä kaudella tule helpolla ja podiumillekin näyttäisi olevan kovasti tunkua, Kalsta pohtii.

Lähde: Aleksi Kalstan tiedote


Facebook kommentit