MOTORSPORT

Aleksi Röyhkiö ei yltänyt tällä kertaa kärkivauhtiin – “Ajaminen sellaista riehumista”

AKK Driver Academyn valmennustiimin 18-vuotias Aleksi Röyhkiö saavutti viime viikonvaihteessa ajetusta rallin SM-sarjan Pohjanmaa Rallista pistesijan SM3-luokan kahdeksannen sijan myötä.

Ylöjärveläinen sarjatulokas ei yltänyt tällä kertaa yhtä hyvään suoritukseen kuin edellisessä osakilpailussa Kouvolassa, josta lohkesi kolmas sija. Pohjanmaa Rallin avauspäivänä perjantaina Aleksi Röyhkiö taisteli jarruongelmien kanssa ja menetti paljon aikaa, mutta erittäin ikävän onnettomuuden vuoksi teknisillä ongelmilla ei lopulta ollut merkitystä, kun kisa alkoi alusta lauantaina.

Röyhkiö ja kartanlukija Jan Lönegren aloittivat rallin kahdeksannella sijalla, joka vakiintuikin Renault-kaksikon tulokseksi.

– Ajaminen oli vähän liikaa sellaista riehumista. Tuli aikaa vieviä “liippejä” ja muuta ylimäärästä pientä ohjelmaa, Röyhkiö arvioi.

– EK5:lla sain siistittyä ajoa, josta kellokin tykkäsi. Myös EK7 meni hyvin ja puhtaasti. Sen sijaan viimeisellä pätkällä ajaminen oli yliyrittämistä ja siellä aikatappiota tuli reilusti. Se vei mahdollisuuden sijoituksen parantamiseen, Röyhkiö harmitteli.

Rallin SM-sarjassa on nyt edessä pitkä kesätauko. Sarja jatkuu Sastamalan ympäristössä elo-syyskuun vaihteessa.

– Erot olivat todella pieniä ja taistelu sijoituksista tiukkaa, kuten tässä luokassa aina. Saatiin alle hyviä kilsoja ja paljon kokemusta. Jatkossa tiedetään, mitä asioita tehdään toisin, Röyhkiö päätti.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jarno Saari, Aleksi Röyhkiön tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com