Aleksi Röyhkiö kovin tavoittein Suomen MM-ralliin – “Haasteita riittää”

9.7.2019 / 15:07
M-Sportin Maciej Woda ja Aleksi Röyhkiö (Kuva: Röyhkiö Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Ylöjärveläinen rallilupaus Aleksi Röyhkiö ottaa jälleen uuden askeleen ralliurallaan, kun hän lähtee elokuun alussa Suomen MM-ralliin kilpailemaan junioreiden MM-sarjan pisteistä.

Pelkät pistesijat eivät suinkaan ole tavoitteena, sillä Aleksi Röyhkiö, 18, lähtee haastamaan sarjaa ajavat kuskit ja tavoittelemaan luokkavoittoa. Nuorukaisen taustajoukot ovat vuokranneet M-Sportilta kaluston ja täydellisen huoltopaketin, joka avaa mahdollisuuden kilpailla junioreiden MM-sarjassa (JWRC).

– Neste Ralli on meidän tiimille kauden pääkilpailu. Omalla kalustolla ajamisessa olisi ollut se huono puoli, että sillä ei ole mahdollista saada hyvää näkyvyyttä, eikä tehdä kunnon näyttöjä. Sen vuoksi otin tallin johtajaan Maciej Wodaan yhteyttä ja pyysin tarjousta, Röyhkiö kertoo.

Rallin SM-sarjassa viiden ajetun osakilpailun jälkeen Röyhkiö on SM3-luokan pisteissä kuudentena.

– Hankimme meidän SM-sarjassa käyttämän kaluston, Ford Fiesta R2 -auton, alkuvuonna M-Sportilta, joten suhteet sinne oli jo olemassa. Sain neuvoteltua järkevän paketin, jonka lisäksi saan testattavaksi ne Fiestan perussäädöt, joilla JWRC-luokassa ajetaan, Röyhkiö taustoittaa.

Nyt edessä oleva Neste Ralli on Röyhkiölle uran ensimmäinen MM-ralli.

– Varsinaisella kisa-autolla pääsen ajamaan vasta rallin virallisella testipätkällä, mutta ennakkotreenit ajan omalla autolla. Edessä on varmasti kovatasoinen kisa, joten haasteita riittää. Pitkä MM-ralli on minulle uusi tuttavuus, mutta täytyy tehdä kaikki mahdolliset ennakkovalmistelut huolella, Röyhkiö korostaa.

Röyhkiön kartanlukija Ville Mannisenmäki on kerran aiemmin kilpaillut Suomen MM-rallissa, Teemu Asunmaan kartturina viime vuonna, mutta Röyhkiö on siis kilpailun ensikertalainen.

– Videoita olen katsonut Neste Rallin nuotituksesta ja erikoiskokeilta. Niiden avulla pystyn tutustumaan reittiin, joka on valtaosin samassa muodossa kuin viime vuonna. Menen armeijaan ensi maanantaina, joten eiköhän siellä voi iltaisin hyvin tappaa aikaa niitä videoita katselemalla, Röyhkiö päätti.

Teksti: Jarno Saari, Röyhkiö Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit