MOTORSPORT

Aleksi Röyhkiö teki rallin SM-sarjan historiaa – “Ajamisesta jäi hyvä fiilis”

Rallin SM-sarjan tulokaskuski Aleksi Röyhkiö suoriutui mallikkaasti uransa ensimmäisestä SM-rallista, joka oli viime viikonloppuna Rovaniemellä ajettu vaativa ja maineikas Arctic Lapland Ralli. Samalla Röyhkiö teki myös rallin SM-sarjan historiaa.

AKK Driver Academyn valmentajien tuki oli rallin aikana 17-vuotiaalle nuorukaiselle suurena apuna, kun vastoinkäymisistä huolimatta Aleksi Röyhkiö ajoi ilman ajovirheitä maaliin. Renault Twingo -kuski avasi SM-pistetilinsä kotimaisen arvosarjan kaikkien aikojen historian nuorimpana kuljettajana SM3-luokan 9. sijan myötä.

Ylöjärveläinen rallilupaus oli parhaimmillaan seitsemäntenä luokassaan ja ajoi pari kertaa tasaisessa luokassa kuuden joukkoon oikeuttaneen ek-ajan. Paras noteeraus syntyi kuudennella erikoiskokeella, jonne Röyhkiö kirjasi neljänneksi nopeimman ajan. Vastaavasti useilla pätkillä oli teknisiä ongelmia, joka verotti suoritusta.

Merkittävä aikahukka sattui seitsemännellä erikoiskokeella, kun päävirtakatkaisimen sähkövika pysäytti Röyhkiön ja kartanlukija Jan Lönegrenin viideksi minuutiksi erikoiskokeen varteen.

– Sähkövika oli harmillinen ja epäonninen tapaus. Teknisesti auto pelasi muuten hienosti ja olen tyytyväinen Renaultin moottorin ominaisuuksiin. Oli kyllä tosi vaativa kilpailu, Röyhkiö selvitti.

– Oma suoritus eteni nousujohteisesti. Täyttä kuvaa meidän kilpailukyvystä ei saatu iskariongelmien takia, mutta ehjästi sujuneet pätkät tyydyttävät. Tiedostan vauhdin riittävän kunhan saadaan kaikki asiat kuntoon. Sen vuoksi ajamisesta jäi hyvä fiilis. Pitkästä kisasta jäi vähän hampaan koloon, mutta seuraavassa osakilpailussa ajetaan taas täysillä, Röyhkiö lupasi.

Rallin SM-sarja jatkuu Mikkelissä 16.-17. helmikuuta.

Teksti: Jarno Saari, Aleksi Röyhkiön tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com