Aleksi Röyhkiöllä onnistunut nelivetodebyytti – “Paras päivä tähänastisella ralliurallani”

2.8.2020 / 18:00
Aleksi Röyhkiö Skoda Fabia R5:n ratissa Kokkolassa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuodesta 2018 lähtien rallin SM-sarjassa etuvetoluokassa kilpaillut Aleksi Röyhkiö hyppäsi lauantaina Kokkola 400 Juhlarallissa ensimmäistä kertaa urallaan nelivetoauton rattiin kilpailuolosuhteissa. Debyytti oli onnistunut.

Aleksi Röyhkiö, 20, debytoi Kokkolassa lauantaina ajetussa kesäkauden ensimmäisessä kotimaisessa rallissa nelivetoauton ratissa, kun ylöjärveläinen hyppäsi Printsport Racingin Skoda Fabia R5:n rattiin Kokkola 400 Juhlarallissa. Röyhkiön debyytti oli onnistunut, kun seitsemän erikoiskoetta toi luokassa yhtä monta pohja-aikaa ja sen myötä myös ylivoimaisen luokkavoiton. Voittomarginaali toiseksi sijoittuneeseen ja myös Skodalla kilpailleeseen Ville Pynnöseen oli maalissa 41,7 sekuntia.

– Vauhdin puolesta en osannut ennakkoon arvioida meidän suorituskykyä. Kilpailun jälkeen voi kyllä todeta, että kaikki sujui hienosti. Tämä oli varmasti paras päivä tähänastisella ralliurallani. Kympin suoritus kuskilta, kartturilta ja Printsport-tiimiltä. Meillä oli hyvä luottamus uuteen autoon, kun ennakkovalmistelut ja -testit oli hoidettu mahdollisimman huolellisesti, Röyhkiö kommentoi tiedotteessaan.

Yleiskilpailun ykkönen oli Toyotan WRC-autolla kilpaillut japanilainen Takamoto Katsuta. Röyhkiön tiedotteessa nostettiin esiin se fakta, että parhaimmilla erikoiskokeilla Röyhkiön ja kartanlukija Ville Mannisenmäen autokunta jäi vain sekunnin verran per kilometri Katsutan WRC-auton vauhdista. Lisäksi ero taaksepäin samanlaisella R5-kalustolla ajaviin oli parhaimmillaan sekunnin luokkaa kilometriä kohden.

– Ajaminen sujui perusvarmalla taktiikalla. Koko kilpailu vietiin läpi ilman mainittavaa ajovirhettä. Yhtään tilannettakaan ei matkalle osunut. Hieno auto ja tosi hieno kokemus, iloinen Röyhkiö hehkutti.

Röyhkiö on rallin SM-sarjassa SM3-luokan pisteissä talvikauden jälkeen kolmantena. Kauden kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan syyskuussa Kouvolassa ja Seinäjoella.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit