Aleksi Röyhkiöltä kova veto, vaihtaa luokkaa SM-finaaliin – “Iso ja tärkeä askel”

12.9.2020 / 19:04
Aleksi Röyhkiö Kokkola 400 Juhlarallissa elokuussa Skoda Fabia R5:n ratissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuodesta 2018 lähtien rallin SM-sarjan SM3-luokassa kilpaillut Aleksi Röyhkiö hyppää kuluvan kauden viimeisessä SM-rallissa kuninkuusluokkaan Printsport Racingin Skoda Fabia R5 -autolla.

Aleksi Röyhkiö, 20, ei lähde enää taistelemaan rallin SM-sarjan SM3-luokan mitalista kuluvan kauden viimeiseen osakilpailuun Seinäjoelle syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Sen sijaan neljäntenä SM3-luokan pisteissä oleva Röyhkiö tekee äärimmäisen mielenkiintoisen hyppäyksen suoraan SM-sarjan kuninkuusluokkaan, SM1:een, ja kilpailee Seinäjoella Printsport Racing -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla.

– Mitalisaumat olisivat vielä olemassa, mutta taustajoukkojeni kanssa teimme päätöksen kaluston vaihdosta. Tämä on iso ja tärkeä askel uralla eteenpäin, Röyhkiö korostaa tiedotteessaan.

Röyhkiö on kilpaillut vuosina 2018-2020 rallin SM-sarjassa yhteensä 18 osakilpailussa ja niissä kaikissa SM3-luokassa. Palkintosijoituksia ylöjärveläinen on saalistanut seitsemän kappaletta, kaksi kakkossijaa, sekä viisi kolmatta sijaa. Röyhkiö on nähty R5-auton ratissa kilpailemassa aiemmin kerran, Kokkola 400 Juhlarallissa elokuussa, ja tuo testimielessä suoritettu nelivetodebyytti sujui mainiosti.

– Siitä kokeilusta jäi tiimillemme niin positiiviset ajatukset, että valmistautuminen tulevaisuutta varten päätettiin aloittaa jo nyt, Röyhkiö taustoittaa.

Seinäjoen SM-ralli, Pohjanmaa Ralli, ajetaan 25.-26. syyskuuta. Ennen sitä Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki, Seinäjoen SM-rallin yleiskilpailun voittaja parin vuoden takaa, ajavat Printsport Racing -tiimin kanssa yhden testipäivän, sekä lähempänä varsinaista kilpailua luvassa on vielä “shakedown”.

– Yritetään tehdä mahdollisimman hyvä valmistautuminen, että olemme sitten kilpailussa hyvässä iskussa, päätti Röyhkiö, joka ensi viikon keskiviikkona järjestää “kysy Allulta” -kyselyillan kello 18.00 alkaen ja tuohon kyselyiltaan voi lähettää kysymyksiä Röyhkiön sosiaalisen median kanavien kautta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Aleksi Röyhkiön kommentit: Tiedote

 

Aleksi Röyhkiöllä onnistunut nelivetodebyytti – “Paras päivä tähänastisella ralliurallani”


Facebook kommentit