Aleksi Röyhkiön talvikausi päättyi lumitöihin – “Uudesta autosta hyvät fiilikset”

6.3.2019 / 13:32
Aleksi Röyhkiön Itäralli päättyi kolmannelle erikoiskokeelle (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime lauantaina ajettu Joensuun SM-Itäralli päätti talvikauden vaativissa olosuhteissa. Aleksi Röyhkiö ei saanut onnistunutta päätöstä alkukaudelle Ford Fiesta R2 -auton ratissa, kun kilpailu päättyi keskeytykseen kolmannella erikoiskokeella.

Palkintosija alla Joensuun osakilpailuun startannut Aleksi Röyhkiö, 18, koki ralliautoilun nurjan puolen, kun auto pyörähti lumipenkkaan. Vauhdikkaassa tilanteessa auton keulaan ja jäähdyttimeen tuli sen verran vaurioita, että rallin jatkaminen ei ollut enää mahdollista. Kahdelle ajamalleen erikoiskokeelle ylöjärveläinen kellotti SM3-luokkaan neljänneksi nopeimmat ajat.

– EK3:lle tultaessa alkoi ihan jäätävä lumisade, joka vaikutti paljon auton ajettavuuteen ja myös näkyvyyteen. Ulosajossa perä osui penkkaan, joka heitti saman tien keulan hankeen. Siitä auto kellahti kyljelleen ja matka jäi siihen, Röyhkiö kertasi.

Flying Finn Academyn valmennuksessa oleva Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki ovat talvikauden jälkeen SM-pisteissä kuudentena. SM-sarjan kesäkauden ensimmäinen osakilpailu ajetaan Riihimäellä 25. toukokuuta.

– Tästä rallista tuli nyt nollatulos, jonka lisäksi me hävittiin paljon arvokkaita pisteitä Tunturirallissa tekniikkaongelmien takia. Uudesta autosta on muuten hyvät fiilikset, joten talvikautta on turha jäädä murehtimaan, vaan keskitytään täysillä kesän ralleihin, Röyhkiö päätti.

Teksti: Jarno Saari, Röyhkiö Motorsportin tiedotus


Facebook kommentit