Aleksi Tuukkanen kartingin kuninkuusluokan Suomen mestari – “Ehkä vähän tuuriakin”

5.10.2018 / 06:22
Aleksi Tuukkanen juhli Vihdissä Suomen mestaruutta (Kuva: Outi Talikka / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Kartingin KZ2-luokan Suomen mestaruus ja SM-mitalit jaettiin kerrasta poikki -kilpailussa Vihdissä. Dramaattisen finaalin voittajaksi ajoi toisen Suomen mestarin mekaanikkonakin tunnettu Aleksi Tuukkanen.

SM-kilpailu ajettiin koleassa ja paikoitellen kosteassa kelissä Vihdin radalla. Sadekuurot sotkivat monen kuljettajan suunnitelmia ja rengasvalinnat näyttelivät pääroolia päivän finaalissa. Sunnuntaina ajettiin aika-ajot, sekä kaksi alkuerää ja SM-mitalit olivat jaossa iltapäivän finaalissa.

Aika-ajojen kuninkaaksi nousi Arto Ojaranta, joka starttasi näin ollen molempiin alkueriin ykkösruudusta. Ensimmäisessä alkuerässä Ojaranta ja toisesta ruudusta lähtenyt Henri Kokko kolaroivat keskenään ja voittoon ajoi virolainen Jaakob Matias Oja. Toisessa alkuerässä MM-areenoiltakin tuttu Kokko otti heti alussa komennon ja johti erää maaliin saakka.

Iltapäivän finaaliin järjestäydyttiin alkuerien perusteella Aleksi Tuukkasen johdossa. Finaali osoittautui aikamoiseksi trilleriksi jo ennen kuin edes alkoi, kun pikainen vesikuuro tuli sotkemaan rengasvalintoja juuri finaalin alla. Maaliin selviytyi lopulta vain viisi autoa ja Suomen mestaruuteen ajanut Tuukkanen oli yksi onnistuneen valinnan tehneistä kuljettajista.

– Oli melkoiset rengasarpajaiset millä kisaan lähdetään. Itse otin slicksit, oli vahva etiäinen, että se olisi aika kova juttu. Tällä kertaa se natsasi, kommentoi Tuukkanen.

Tuukkanen on viimeksi ajanut tosissaan kilpaa peräti seitsemän vuotta sitten ja viimeksi vuonna 2014 samaisella Vihdin radalla niin ikään kerrasta poikki -kilpailussa samalla kalustolla. Mies oli yhtä hymyä Suomen mestaruuden ratkettua.

– Kyllähän se Suomen mestaruus ihan hyvältä tuntuu. Osasin odottaakin hyvää sijoitusta, mutta ajattelin, että Suomen mestaruus on aika tiukassa. Tänään kävi ehkä vähän tuurikin, mutta sitähän tässä lajissa tarvitaan, muistutti Tuukkanen.

Tuukkasella toimi mekaanikkona Suomen mestari ja viime vuoden kartingin MM-pronssimitalisti Juho Valtanen. Miehet olivat vaihtaneet Vihdin viikonloppuun rooleja ja mekaanikon pesti laittoi Valtasen puntit tutisemaan.

– Annan hyvän arvosanan. Lähtö onnistui ja Aleksi pääsi heti siitä tuikkaamaan kärkeen ja karkuun. Se toimi tänään. Jännitti enemmän mitä koko kautena on jännittänyt, intoili Valtanen.

Toiseksi finaalissa ajoi toisen alkuerän voittaja Kokko, jonka kausi piti sisällään tähän mennessä Viron sarjan mestaruuden, sekä EM-sarjan 15. ja MM-kilpailun 12. sijan.

– Alussa oli aika paljon ohjelmaa ja tuli aika iso ero kärkeen. Sain melko hyvin ajettua sitä umpeen, mutta ei päässyt ihan koko aikaa ajamaan puhdasta ajoa. Aleksi veti todella hyvin tänään, aika monta kierrosta olisi pitänyt vielä ajaa, että olisi päässyt edes rinnalle, myönsi Kokko.

Palkintokorokkeen täydensi kolmannella sijallaan aamun aika-ajojen nopein mies Ojaranta.

KZ2-luokan SM-finaalin lopputulokset

1) Aleksi Tuukkanen 20.31,792
2) Henri Kokko + 1,928
3) Arto Ojaranta + 6,866
4) Rasmus Kortelainen + 35,879
5) Tino Salin + 3 kierrosta

Teksti: Kartingin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit