Alex Forsströmin kisa päättyi ulosajoon: “Olimme niin sanotusti alueella”

18.2.2017 / 21:19
Alex Forsström ajoi kelpoja erikoiskoeaikoja, mutta ensin rengasrikko ja sitten ulosajo pilasi tuloksen. (kuva: Marko Mäkinen)

[ A- ] / [ A+ ]

TGS-tiimin Alex Forsström, 20, joutui keskeyttämään uransa ensimmäisen nelivetoautolla ajamansa rallin Mikkelissä.

Kahdeksannelta sijalta lauantaille startannut Forsströmin putosi päivän ensimmäisellä EK:lla tapahtuneen rengasrikon myötä rallin kärkitaistelusta, mutta nuori rallilupaus kellotti iltapäivän erikoiskokeilla lupaavasti yleiskilpailussa viiden nopeimman joukkoon oikeuttaneita EK-aikoja.

Forsströmin ja kartanlukija Markus Määttäsen hieno nousu päättyi rallin viimeisellä EK:lla ulosajoon.

– Yhteistyössämme Markuksen kanssa on vielä hiomista. Tulin yhdelle nypylle liian kovaa. Luminen vastapenkka oli jonkinlainen kivimuuri, sain vielä jotenkin pelastettua tilanteen ennen kun etupyörä osui muurin reunaan ja taittui alle. Jatkoin ajoa hetken matkaa, mutta kun pyörä kääntyi pyöräkotelossa vinoon niin suistuimme sisämutkan ojaan ja jouduimme keskeyttämään, Forsström kertasi tilannetta.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Forsström oli kellottanut kolmella edellisellä EK:lla kaksi viidettä sijaa ja oli kerran neljäs.

– Vauhdillisesti olimme sillä alueella, jolla ajattelimme ennen kisaa olevamme. Ajamisessani on toki vielä paljonkin parannettavaa, mutta oli kiva huomata että olimme niin sanotusti ”alueella”. Siksi olen tässä ihan tyytyväisin mielin.

Forsström sanoo, että kilpaileminen TGS-tiimin Skodalla oli hieno kokemus.

– Auto toimi koko ajan hienosti. Se ihan pyytää vauhtia lisää ja siihen pitäisi pystyä vastaamaan. Aamulla huomasimme, että keulan säädöt olivat liian pehmeät ja tiimi ratkaisi tilanteen vakaajia jäykistämällä. Auton ajokäytös muuttui välittömästi parempaan suuntaan. Oli hienoa ajaa rallia kun ympärillä oli alan ammattilaisia, Forsström kehui.

Lähde: Alex Forsströmin tiedote


Facebook kommentit