Alkuviikon sairastelu vei Männystä mehut ja kilot – “Nyt on kevyt olo lähteä kisoihin”

27.9.2018 / 20:45
Marko Mänty on aina tunnettu näyttävistä ajolinjoistaan (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

JTR Racingin Skoda Fabia R5 -ralliautolla rallin SM-sarjan finaaliosakilpailussa Turun suunnalla tänä viikonloppuna ajavalla Marko Männyllä on kisassa vain voitettavaa. Kartanlukijansa Joni Mäkelän kanssa SM1-luokan neljäntenä kauden päätökseen lähtevällä miehistöllä on vielä mahdollisuus nousta mitalikantaan.

Edellisessä SM-rallissa Sastamalassa Marko Mänty ja Joni Mäkelä joutuivat tyytymään kauden kehnoimpaan pistesaaliiseen. Sastamalan vastoinkäymiset on pyyhitty pois muistista ja JTR Racingin kaksikolla on selkeät ajatukset tulevan viikonlopun kahinoihin.

– Sitä on lähdettävä vetämään heti täysillä välittämättä mistään mitään. Sijoituksia ja pisteitä on turha ajatella kisan aikana. Se ainakin on varmaa, että tiukka kisa on tulossa, Mänty ennakoi.

– Auton kanssa on ollut paljon tekemistä edellisen rallin jälkeen. Tekniikan puolelta paljastui sellaisia ongelmia, jotka olivat hidastaneet vauhtia Sastamalassa. Siellä ralli meni lopullisesti pilalle hukkaportin letkun irrotessa viimeisellä pätkällä, Mänty kertaa.

Männyn kisaviikon ohjelma ei sujunut suunnitellusti. Alkuviikon sairastelu vei miehestä mehut ja kilot. Kisaa edeltävät testit siirtyivät torstaille eli aivan perjantaina käynnistyvän kisan kynnykselle.

– Nyt on kevyt olo lähteä kisoihin, kun puntari näytti painon pudonneen 75 kiloon. Torstaille siirtyneissä testeissä en näe mitään ongelmaa. Se voi olla jopa hyväksi. Yleensä kisafiilis on paljolti sitä mitä viimeiset testit ovat olleet. Kun nyt saisin testien viimeiset vedot osumaan nappiin, niin siitä olisi hyvä täräyttää perjantain erikoiskokeille, Mänty sanoo.

Kun Eerik Pietarinen on jo varmistanut SM1-luokan Suomen mestaruuden, niin ketä ovat ne kovimmat vastukset viikonlopun rallissa ja Männyn mitalin tavoittelussa?

– Se on kauden aikana nähty, että meitä Pietarisen haastajia on ollut iso liuta. Ei tuosta joukosta parane ketään nostaa muiden yli. Pitää vain keskittyä omaan ajoon ja tehdä kaikki niin hyvin kuin pystyy. Lauantaina se sitten tiedetään mihin oma vauhti on riittänyt. Toivottavasti vaikka voittoon saakka, Mänty päättää.

Teksti: Marko Männyn tiedote


Facebook kommentit