Alonso jatkaa McLarenilla myös ensi kaudella – Tältä näyttää F1-kauden 2018 sopimustilanne juuri nyt

20.10.2017 / 11:06
Fernando Alonso jatkaa McLarenilla myös kaudella 2018 (Kuva: McLaren).

[ A- ] / [ A+ ]

McLaren julkisti torstaina tehneensä jatkosopimuksen Fernando Alonson kanssa. Kaksinkertaiselle Formula 1:n maailmanmestarille kausi 2018 tulee olemaan jo uran viides perinteikkäässä brittitallissa. Alonso jatkaa McLarenilla yhdessä belgialaisen tallikaverinsa Stoffel Vandoornen kanssa, joka ajaa ensimmäistä täyttä kauttaan autourheilun kuninkuusluokassa.

Fernando Alonso, 36, edusti McLarenia ensimmäisen kerran F1-kaudella 2007. Espanjalainen palasi takaisin brittitalliin seitsemän Renaultilla ja Ferrarilla vietetyn kauden jälkeen kaudella 2015 ja ajaa McLarenilla nyt siis kolmatta vuotta peräkkäin. Tuleva kausi tulee olemaan Alonsolle McLarenilla jo yhteensä viides.

– On hienoa saada jatkaa yhteistyötä McLarenin kanssa. Sydämeni on koko ajan sanonut, että se on talli missä minun pitääkin jatkaa ja tunnen oloni todella kotoisaksi siellä. McLarenin tekniset ja taloudelliset resurssit ovat sen verran vahvat, että voittoihin ja maailmanmestaruuksiin on mahdollista yltää nopeallakin aikataululla, Alonso hehkuttaa McLarenin tiedotteessa.

Vuosina 2015-2017 McLaren on ollut kaukana sarjan kärkitallien vauhdista, eikä sijoitukset valmistajien MM-sarjassa ole hurraa-huutoihin juurikaan aiheita antanut. Vuonna 2015 sijoitus oli yhdeksäs, viime vuonna kuudes ja tällä hetkellä, kun kaudesta on ajettu 16 osakilpailua, sijoitus on yhdeksäs. Alonsolla on kuitenkin vakaa usko siihen, että McLaren tulee vielä tekemään paluun takaisin huipulle.

– Vaikka viime vuodet ovatkin olleet vaikeita, niin emme ole unohtaneet sitä miten voitetaan ja minä uskon siihen, että me pystymme pian voittamaan taas uudestaan, Alonso vakuuttaa.

Edellinen McLarenilla kuljettajien maailmanmestaruuteen yltänyt kuljettaja oli Lewis Hamilton kaudella 2008. Alonso on autourheilun kuninkuusluokan kaksinkertainen maailmanmestari (2005, 2006). Lisäksi hän on sijoittunut MM-hopealle kolme kertaa (2010, 2012 ja 2013). Viimeisten kolmen kauden aikana Alonso on kuitenkin pystynyt keräämään yhteensä vain 75 MM-pistettä. Tästä huolimatta tallin johdon luottamus ykköstähteään kohtaan on säilynyt vankkumattomana.

– Fernando on ollut fantastinen voimavara koko organisaatiolle viimeisten kolmen vuoden aikana. Hän on yksi modernin aikakauden parhaimmista ja lahjakkaimmista kilpa-ajajista, McLarenin teknisen osaston toiminnanjohtaja Zak Brown kehuu.

Alonson tallikaverina kaudella 2018 jatkaa belgialainen Stoffel Vandoorne, joka toimittuaan vuodet 2014-2015 McLarenin testikuljettajana kilpailee nyt ensimmäistä täyttä kauttaan autourheilun kuninkuusluokassa. Viime vuonna yhden GP:n ajanut Vandoorne on kerännyt 16 osakilpailusta 13 MM-pistettä, kun taas Alonsolla on kasassa 15 osakilpailusta 10 MM-pistettä. Kolme viimeisintä kautta Hondan moottoreihin luottanut McLaren vaihtaa ensi kaudella Renaultin moottoreihin.

Kuluvaa kautta on ajamatta vielä neljä osakilpailua. Seuraava, kauden 17. osakilpailu, ajetaan tulevana viikonloppuna Austinissa, Yhdysvalloissa. Sen jälkeen ohjelmassa ovat vielä Meksikon, Brasilian, sekä Abu Dhabin osakilpailut.

F1-kauden 2018 sopimustilanne 20.10.2017

Ferrari

5 Sebastian Vettel
7 Kimi Räikkönen

Force India

11 Sergio Perez
31 Esteban Ocon

Haas

8 Romain Grosjean
20 Kevin Magnussen

McLaren

2 Stoffel Vandoorne
14 Fernando Alonso

Mercedes

44 Lewis Hamilton
77 Valtteri Bottas

Red Bull

3 Daniel Ricciardo
33 Max Verstappen

Renault

27 Nico Hulkenberg
55 Carlos Sainz

Sauber

Kuljettajia ei vielä nimetty

Toro Rosso

Kuljettajia ei vielä nimetty

Williams

Kuljettajia ei vielä nimetty

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit