Amazing Race Suomi käynnistyy, miten käy Bossen ja Timpan? – “Kärkeen ja karkuun”

29.9.2023 / 17:12
Marcus Grönholm ja Timo Rautiainen (Kuva: Olli Horttana / Nelonen Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Historian ensimmäinen Amazing Race Suomi realitysarja käynnistyy lauantaina Nelosella ja Ruutu-palvelussa. Autourheilufaneille jännitettävää tarjoaa ohjelmassa kilpailijoina mukana olevat rallin kaksinkertaiset maailmanmestarit Marcus Grönholm ja Timo Rautiainen.

Maailmalla jo pitkään suosiota nauttinut ja alunperin Yhdysvalloista liikkeelle lähtenyt tv-formaatti Amazing Race on kerännyt suurta suosiota myös Suomessa, mutta koskaan aiemmin ei sarjaa ole kuvattu niin, että tuotanto tehdään Suomesta käsin ja myös kaikki kilpailijat tulevat Suomesta. Historian ensimmäisellä Suomen omalla tuotantokaudella mukana kilpailemassa on iso määrä julkisuudesta tuttuja henkilöitä ja heidän joukossaan myös kaksi rallilegendaa.

Marcus “Bosse” Grönholm, 55, ja Timo “Timppa” Rautiainen, 58, ovat yksi rallin MM-sarjan historian menestyneimmistä kaksikoista kautta aikojen. 30 MM-osakilpailuvoittoa ja yhteensä 61 palkintosijoitusta, sekä kaksi maailmanmestaruutta ovat saavutuksia, jotka kirjoitetaan rallin historiankirjoihin isoin kirjaimin. Grönholm ja Rautiainen ovat ihmisinä täysin erilaisia, mutta ainakin rallissa yhteistyö toimi ja menestystä tuli. Miten sitten käy Amazing Racessa?

– Timppa on meidän aivot ja mä oon tekijä, Grönholm paketoi ohjelman kotisivuilla kaksikon työnjaon.

Grönholm tuli kuljettajaurallaan tunnetuksi värikkäistä sutkautuksistaan haastatteluissa ja etenkin erikoiskokeiden maalissa antamistaan kommenteista, eikä ole liioiteltua väittää, että inkoolainen on ehdottomasti yksi rallin MM-sarjan värikkäimmistä ja suosituimmista kuljettajista kautta aikojen. Grönholmin sutkautukset tulivat aktiiviuran jälkeen tutuiksi myös muun muassa Teemu Selänteen johtamassa Supertähdet-ohjelmassa.

Amazing Race Suomen Instagram-sivun Stories-osiossa julkaistiin aiemmin tällä viikolla kuva, missä Grönholm ja Rautiainen vastailivat muutamaan nopeaan kysymykseen lyhyesti. Kaksikolta tiedusteltiin muun muassa sitä, että mikä olisi kirjan tai elokuvan nimi, jos heidän tekemästään Amazing Race -matkasta sellainen tehtäisiin.

– Bosse ja Timppa karkumatkalla, kuului vastaus.

Tentissä selvisi myös se, että korkeita paikkoja ja eläviä syötäviä ei haluttu kokea matkan aikana, kisamotto oli “kärkeen ja karkuun” ja ensimmäisen kerran Grönholm ja Rautiainen olivat tavanneet rallin junioreiden SM-sarjassa 35 vuotta sitten. Ohjelman kotisivuilla fun fact -osio kertoo, että Marcuksella ja Timolla saattaa mennä liikenteessä hermo, jos meno ei ole tarpeeksi jouhevaa. Fun fact on myös se, että Rautiainen on naimisissa Grönholmin siskon kanssa.

Yhdessä ulkomailla matkustaminen on Grönholmille ja Rautiaiselle ainakin tuttua hommaa, aktiiviuralla rallin parissa kun kaksikko kiersi maapallon ympäri useammankin kerran. Ensimmäistä kertaa Grönholm ja Rautiainen kilpailivat yhdessä ulkomailla vuonna 1995 ja silloin Uuden-Seelannin MM-rallissa. Viisi vuotta myöhemmin, samaisessa maassa, kaksikko nappasi toisen MM-osakilpailuvoittonsa, ottaen silloin ison askeleen kohti ensimmäistä maailmanmestaruutta.

Amazing Race Suomi tv-sarjan avausjakso nähdään Nelosella lauantaina kello 19.30. Ohjelma on katsottavissa myös Ruutu-palvelun kautta. Juontajana toimii Heikki Paasonen ja mukana olevista 12 joukkueesta voittajaksi selvinnyt kaksikko kuittaa komean 30 000 euron palkintopotin.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Amazing Race Suomi kotisivut ja Instagram

 

Marcus Grönholmilta jättiyllätys, mukana suositussa viihdeohjelmassa – “Jännää”


Facebook kommentit