MOTORSPORT

Andolfi yllätysvoittoon, Gryazin säväytti – “Lisää itseluottamusta tähän kauteen”

Korsikan MM-rallissa WRC2-luokan yleiskilpailun vei nimiinsä italialainen Fabio Andolfi, jolle venäläiskuljettaja Nikolay Gryazin tarjosi erinomaisen vastuksen, uransa ensimmäisessä Korsikan MM-rallissa.

Siinä missä WRC2 Pro -luokassa Korsikan MM-rallissa mukana oli vain kaksi kuljettajaa, joista maaliin asti pääsi ainoastaan Lukasz Pieniazek, niin WRC2-luokassa riitti kilpailua parinkymmenen kuljettajan voimin. Luokkaa hallitsi suvereeniin tapaan aina lauantaille asti Volkswagen-kuljettaja Eric Camilli, mutta ranskalaisen auto syttyi palamaan ja edessä oli keskeytys. Sen jälkeen voitosta kovaa kaksintaistelua kävivät Fabio Andolfi, sekä Nikolay Gryazin.

Ennen sunnuntain kahta viimeistä erikoiskoetta Andolfin johtomarginaali Gryaziniin nähden oli reilut puoli minuuttia, mutta heti sunnuntain avauserikoiskoe käänsi tilanteen täysin uusiksi. Gryazin ajoi pohja-ajan ja kun Andolfi hävisi yli puoli minuuttia, huomasi venäläiskuljettaja johtavansa luokkaa 0,7 sekunnin turvin ennen viimeistä erikoiskoetta.

Andolfi vei lopulta viimeisen erikoiskokeen nimiinsä ja kun Gryazin hävisi 4,6 sekuntia, pääsi 25-vuotias italialainen juhlimaan ensimmäistä WRC2-luokkavoittoaan rallin MM-sarjassa, uransa 28. MM-rallissa.

– Viimeinen erikoiskoe oli vaikea, koska Nikolay starttasi ennen meitä. Luulen, että tämä voitto antaa lisää itseluottamusta tähän kauteen. Haluan kiittää kaikkia, erityisesti tiimiäni Motorsport Italiaa, sekä Pirelliä. He antoivat minulle loistavan auton tähän kilpailuun, Andolfi hehkutti kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Ennen nyt tullutta voittoa Andolfi oli sijoittunut WRC2-luokassa kolmen parhaan joukkoon aiemmin kaksi kertaa, viime vuonna Korsikassa ja Saksassa, molemmissa kolmanneksi. Gryazin, 21, sen sijaan osallistui nyt vasta toista kertaa urallaan MM-ralliin ja ensimmäistä kertaa Korsikan saarella. Helmikuussa Gryazin, rallin EM-sarjan viime kauden hopeamitalisti, debytoi MM-tasolla Ruotsissa, missä sijoitus WRC2-luokassa oli viides.

– Ei huonosti ensimmäisellä kerralla Korsikassa! Olemme erittäin tyytyväisiä tähän tulokseen, toinen sija tässä vaativassa rallissa ensimmäisellä kerralla on huikea saavutus, Portugalissa toukokuussa seuraavan kerran MM-sarjassa kilpaileva Gryazin kommentoi Facebook-sivullaan.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Argentiinan sorateillä 25.-28. huhtikuuta.

WRC2-luokan yleiskilpailun lopputulokset

1) Fabio Andolfi (Skoda) 3.34.28,6
2) Nikolay Gryazin (Skoda) + 3,9
3) Kajetan Kajetanowicz (Volkswagen) + 2.53,3
4) Takamoto Katsuta (Ford) + 3.51,9
5) Rhys Yates (Skoda) + 3.58,5
6) Olivier Capanaccia (Skoda) + 7.39,7
7) Sebastien Bedoret (Skoda) + 9.02,9
8) Guillaume de Mevius (Citroen) + 17.16,2
9) Pedro (Ford) + 17.43,0
10) Lukasz Pieniazek (Ford) + 17.51,1

Andolfin keskinopeus: 97,2 km/h
Pohja-ajat: Camilli 10, Andolfi 2, Gryazin 1

WRC2 Pro -luokan lopputulokset

1) Lukasz Pieniazek (Ford) 3.52.19,7

Pieniazekin keskinopeus: 92,4 km/h
Pohja-ajat: Rovanperä 8, Pieniazek 5

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com