Andreas Mikkelsen ajoi ensimmäiset testinsä Citroenilla – Video!

1.6.2017 / 14:14

[ A- ] / [ A+ ]

Viikon päästä Italian MM-rallissa urallaan ensimmäistä kertaa vuoden 2017 sääntöjen mukaisella WRC-autolla kilpaileva Andreas Mikkelsen testasi uutta ajokkiaan ensimmäisen kerran keskiviikkona.

Citroenin tehdastallin väreissä Italian MM-ralliin osallistuva Andreas Mikkelsen ajoi testejä keskiviikkona Ranskassa. Testikilometrit uudella kalustolla ovat Mikkelsenille erittäin tärkeitä, sillä norjalainen ei ole Citroenin vuoden 2017 sääntöjen mukaista WRC-autoa ajanut koskaan aiemmin. Edellisen MM-rallinsa WRC-kalustolla Mikkelsen ajoi viime vuonna Australiassa ja sen rallin Mikkelsen voitti, mutta alla oli vanhojen sääntöjen mukainen WRC-auto.

Tuon Australian MM-rallin jälkeen Mikkelsen jäi työttömäksi, kun rallin MM-sarjaa usean vuoden ajan dominoinut Volkswagen vetäytyi sarjasta. Mikkelsenin tallikavereista Sebastien Ogier siirtyi M-Sportille ja Jari-Matti Latvala Toyotalle, mutta Mikkelsenin “WRC-työttömyys” jatkui aina näihin päiviin asti, kunnes Citroen tarjosi mahdollisuuden kilpailla rallin MM-sarjan kauden seitsemännessä osakilpailussa Italiassa kesäkuussa.

Urallaan 81 MM-rallia ajanut ja niistä kolme voittoa, sekä yhteensä 20 palkintosijoitusta saavuttanut Mikkelsen on ajanut tänä vuonna kolme MM-rallia WRC2-luokassa Skodan tehdastiimissä. Monte Carlosta ja Korsikasta tuli ylivoimaiset voitot, mutta Portugalissa ralli päättyi viimeisellä erikoiskokeella ulosajoon kärkipaikalta.

Ensimmäisen Citroen-testinsä jälkeen Mikkelsen kommentoi päiväänsä Twitter-tilillään ja tviitti kuvastaa hyvin niitä tuntemuksia, joita norjalainen pitkään odotetun WRC-mahdollisuuden myötä kokee juuri nyt.

– Nyt se on todellista! Uusi ajopuku, uudet ajokengät ja upea uusi auto! (Citroen) C3 WRC on loistava, Mikkelsen hehkuttaa.

Aiemmin Portugalin MM-rallin aikaan Mikkelsen hauskuutti rallifaneja Twitterissä julkaisemalla itsestään kuvan (katso alapuolelta) katsomassa paikallaan jonossa olevia WRC-autoja.

– Hei te WRC-autot siellä, kunhan tässä vain katselen, Mikkelsen kirjoitti kuvan yhteyteen.

Italian MM-ralli Sardinian saarella käynnistyy torstaina 8. kesäkuuta. Citroen Racing kilpailee Italiassa kolmen auton voimin ja Mikkelsenin lisäksi ranskalaistallin värejä edustavat Kris Meeke, sekä Craig Breen.

 

 

 

Lue myös!

Citroenilta varsin odotettu muutos Italian osakilpailuun: Mikkelsen korvaa Lefebvren (23.5.2017)
Faktaa: Näin paljon rallin MM-sarjan tallit saavat testata kalenterivuoden aikana (30.5.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

Kuva etusivulla: Citroen Racing
Video: Sudrallye (YouTube)


Facebook kommentit