Anssi Valkonen varmisti BMW-mestaruuden jo ennen kauden finaalia

19.9.2018 / 08:48
Anssi Valkonen on BMW-rallisarjan mestari vuosimallia 2018 (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Huipputasaisen BMW Xtreme Rally -sarjan uusi mestari on Anssi Valkonen. Mestaruus ratkesi Valkosen eduksi jo sarjan toiseksi viimeisessä osakilpailussa, kun viime vuonna mestaruuden ylivoimaisesti voittanut Veli-Matti Havelin ajoi ulos Pusulan ympäristössä ajetussa osakilpailussa viime lauantaina.

BMW-rallisarjan viidentenä osakilpailuna Pusula ympäristössä ajettu kuuden erikoiskokeen mittainen kilpailu kulki alusta alkaen Anssi Valkosen komennossa. Mestaruusmahdollisuudet omanneet Veli-Matti Havelin ja Sami Grönthal jäivät 11,7 kilometrillä Valkosen ajamista ek-pohjista yhdeksän ja 15 sekuntia.

Havelin kuroi kakkosella eroa kiinni viisi sekuntia, mutta hallitseva mestari poistui ajouralta kolmannella erikoiskokeella. Nelonen meni Grönthalin nimiin, mutta Valkosen kaula oli jo yli 51 sekuntia. Tulevan mestarin varmistellessa voittoa Grönthal voitti myös kaksi viimeistä ek:ta. Maalissa Valkosen ja Grönthalin ero oli 25 sekuntia.

Kolme osakilpailuvoittoa ja kaksi kolmossijaa takaavat 30-vuotiaalle Valkoselle BMW-sarjan mestaruuden, mutta Urjalassa 13. lokakuuta ajettavassa sarjapäätöksessä kilpaillaan vielä tiukasti sarjan himmeimmistä mitalisijoista. Kakkossijasta kamppailevat Havelin (2017) ja Grönthal (2016) ovat sarjan edelliset mestarit.

BMW-mestaruus on sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuneen Valkosen ensimmäinen. Jani Pohton kartturoima Valkonen ajoi viime vuonna etuvetoisella autolla rallin SM3-luokassa ja tänä vuonna uusi BMW-mestari ajoi rallin lisäksi SM-rallicrossia SRC-luokassa.

Teksti: BMW Xtreme Rally -sarjan tiedote


Facebook kommentit