Antti Buri innostui TCR-autoista – tavoitteena lisää voittoja

19.5.2017 / 22:44
Antti Buri pyörittää viiden TCR-auton tiimiä ja ajaa kilpaa itsekin. Viime vuonna hän ajoi Saksassa kolme osakilpailuvoittoakin. (kuva: Miiro Koivula)

[ A- ] / [ A+ ]

Antti Buri pyörittää LMS:n (Lehtonen Motorsport) tiimiä Keski-Euroopan radoilla. Suomalaistalli keskittyy uusiin TCR-autoihin. Tallipäällikön homman ohella Buri myös ajaa itse. Viime kaudella hän voitti Saksassa kolme osakilpailua.

– Kun TCR-konsepti alkoi, niin katselimme ensin yhden vuoden, että mitä siitä tulee. Sitten vuokrasimme testipäivän Espanjaan ja totesimme, että tämä meidän luokkamme. Viime vuonna meillä oli Saksassa kolme Seatia. Tänä vuonna autoja viisi, joista kaksi Audia Saksassa ja kolme Seatia Ruotsin STCC:ssä, Antti Buri kertoo UrheiluUutiset.comille.

Toisella Audilla ajaa Niko Kankkunen. Seatin puikoissa ovat Olli Kangas, Kari-Pekka Laaksonen ja Andreas Andersson. Koko orkesteri Anderssonia lukuun ottamatta kilpailee tänä viikonloppuna Alastarolla STCC-starteissa.

– Tultin tänne treenaamaan myös Audeilla. Tämä on hyvä rata ja taso on todella kova. Tässä saadaan yhteen viikonloppuun kolme kovaa kisastarttia, Buri sanoo.

Buri kehuu uutta TCR-luokkaa.

– Audi, Seat ja Golf ovat käytännössä samoja autoja. Auton katteet ovat vaan erit. Audi pohjautuu RS3-malliin, mutta se etuvetoinen koska säännöt sanovat niin. Audia myös rokotetaan lisäpainoilla jostain syystä. Golf on 35 kg kevyempi ja 10 mm matalampi. Seat Sport tekee nämä kaikki autot. Se on ihan järkevä homma, sillä nyt jos tulee jotain osien tarvetta, niin voi kävellä mihin tahansa Audi, Golf tai Seat –varikolle kysymään. Lisäksi säännöt on lukittu kolmeksi vuodeksi, mikä sekin on hyvä. Samat säännöt ovat käytössä Saksassa, Ruotsissa ja kestävyyskisoissa, Buri kertoo.

Buri sanoo, että TCR-auton hintakin on vielä jossain määrin tolkullinen.

– Tämä on ns. low cost –luokka (matalat kustannukset), mutta maksavathan nämäkin. Kaikki osat ovat kilometriperusteisia, ja niitä kuluu tasaisesti. Renkaisiin menee myös paljon rahaa.

Paljonko maksaa TCR-auto vuokralle sinun kauttasi?

– Sanotaanko näin, että se on lähemmäs 20000 euroa per viikonloppu, Buri laskee.

Hän itse tavoittelee TCR-mestaruutta Saksasta.

– Yksi viikonloppu jää minulta ajamatta. Se on sarjan kannalta huono asia. Avauskisa meni myös vähän pieleen (sijat 34 ja 8). Nyt täytyy jatkossa keskittyä ajamaan voittoja ja katsoa sitten missä ollaan, Buri sanoo.

Alastarolla STCC:n perjantain aika-ajossa hän oli yhdeksäs. Voitto on edelleen tavoitteena myös kotiradalla, ja siihen Buri saa lauantaina kolme mahdollisuutta.

– Juu, voittaa pitäisi. Sen suunnitelman mukaan mennään, Buri sanoo.

Lue myös Niko Kankkunen ajaa Audin TCR:llä Saksassa

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit