Antti Burilla vahva kauden avaus Saksassa – “Autosta jäi hyvä fiilis”

6.8.2020 / 18:13
Antti Buri avasi kautensa Saksassa vahvasti (Kuva: ADAC TCR Germany).

[ A- ] / [ A+ ]

Antti Burin uran viides kausi rata-autoilun vakioautojen Saksan ADAC TCR -sarjassa käynnistyi kahdella kolmossijalla. Pisteissä Buri on Lausitzringin avausviikonlopun jälkeen toisena.

Rata-autoilun vakioautojen Saksan ADAC TCR -sarja polkaistiin käyntiin viime viikonloppuna Lausitzringin radalla ajetuilla kauden kahdella ensimmäisellä osakilpailulla. Aika-ajot ajettiin paahtavan kuumassa helteisessä säässä, lämpömittarin näyttäessä ilman lämpötilaksi yli 33 astetta. Viidennen kautensa tässä sarjassa aloittanut Antti Buri oli hyvässä iskussa, kellottaen ensimmäiseen aika-ajoon nopeimman ajan.

Myös toinen aika-ajo, missä mukana oli ensimmäisen aika-ajon kärkikymmenikkö, kulki Burin komennossa. Engstler Motorsport -tiimin Hyundailla kilpaileva suomalaiskuljettaja oli ratkaisevassa aika-ajossa 0,365 sekuntia nopeampi kuin Jan Seyffert. Burin tiimikaveri Nico Gruber oli kolmas, häviten Burille reilut seitsemän sekunnin kymmenystä. Aika-ajoissa neljä ensimmäistä sijaa kirjattiin Hyundai-kuljettajien nimiin.

Ensimmäisen kilpailulähdön aikaan lämpötila oli hieman hellittänyt, mutta edelleen oltiin 30 asteen “tukalammalla” puolen. Kun 19 kierrosta oli ajettu ja ruutulippu heilui, huomasi Burin tiimikaveri Gruber napanneensa uransa ensimmäisen ykkössijan tässä sarjassa. Mike Halder oli toinen ja Buri kolmas, häviten voittajalle kaksi ja puoli sekuntia.

– Huono startti. Kun turva-auto oli ollut pitkään radalla, niin sen jälkeen minulla oli vaikeuksia eturenkaiden kanssa, Buri harmitteli Facebook-sivullaan kilpailun jälkeen.

Toiseen kilpailulähtöön startattiin aika-ajojen kärkikymmenikön osalta käänteisessä järjestyksessä, eli Buri ajoi autonsa lähtöruutuun numero kymmenen. Vaikka lähtöruutu olikin kaukana kärjen takana, ei Buri tilannetta jäänyt juurikaan ihmettelemään, vaan nousi 22 kierroksen kilpailussa komeasti kolmanneksi. Eroa voittoon ajaneeseen Dominik Fugeliin jäi vajaat kahdeksan sekuntia. Harald Proczyk oli toinen. Ensimmäisen kilpailulähdön voittaja Gruber oli neljäs.

– Hyundai i30 TCR -autosta jäi avausviikonlopun perusteella kaiken kaikkiaan hyvä fiilis. Auto totteli ketterästi nopeissa mutkissa ja oli nopea suorilla, Buri kehui kalustoaan.

Suomalaisen Positione Motorsport -tiimin Harri Salminen ajoi Lausitzringillä sijat yhdeksän ja kahdeksan. Kokonaispisteissä Gruber johtaa, mutta samaa tiimiä edustava Buri on jäänyt vain neljän pistettä. Burin kanssa tasapisteissä kolmantena on Honda-kuljettaja Fugel. Salminen on pisteissä yhdeksäntenä. Buri on sijoittunut Saksan ADAC TCR -sarjassa kaksi kertaa loppupisteissä kolmanneksi, vuosina 2017, sekä 2019. Vuonna 2016 sijoitus oli neljäs ja 2018 viides.

Sarjan seuraavat kaksi osakilpailua ajetaan Nurburgringillä 14.-16. elokuuta. Osakilpailuja ajetaan Saksan puolella tänä syksynä myös Hockenheimissa, Sachsenringillä, sekä Oscherslebenissä. Lisäksi kilpailukalenterista löytyvät Itävallan Red Bull Ringillä ja Alankomaiden Zandvoortissa ajettavat osakilpailut.

ADAC TCR pistetilanne 2/14 osakilpailun jälkeen

Kuljettajat

1) Nico Gruber (Hyundai) 39
2) Antti Buri (Hyundai) 35
3) Dominik Fugel (Honda) 35
4) Harald Proczyk (Hyundai) 33
5) Jan Seyffert (Hyundai) 23
6) Mike Halder (Honda) 20
7) Rene Kircher (Volkswagen) 18
8) Michelle Halder (Honda) 17
9) Harri Salminen (Volkswagen) 16
10) Marcel Fugel (Honda) 14

Tiimit

1) Hyundai Team Engstler 73
2) Profi Car Honda ADAC Sachsen 56
3) HP Racing International 56
4) Profi Car Team Halder 31
5) Volkswagen Team Oettinger 18

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit