APR Competition -tiimin Vauhtiajot päättyivät totaaliseen tuhoon

24.7.2018 / 13:13
Philip Miemoisin Legends-auto näytti volttien jälkeen tältä.

[ A- ] / [ A+ ]

Seinäjoen Vauhtiajojen, Rata-SM-sarjan osakilpailu, saatiin APR Competitionin yksimiehiseksi kutistuneen Legends-tiimin osalta sunnuntaina päätökseen kuperkeikalla. Tiimin ainokainen kilpa-auto muistutti Legendsien päivän toisen lähdön jälkeen enemmän haitaria, kuin ratojen rakettia.

Vauhtiajot aiheuttivat tänä vuonna normaalia enemmän romua joka luokassa ja lauantain ajot jouduttiin jopa viheltämään poikki ennen kuin Legends-luokka oli päässyt kertaakaan radalle kilpailumielessä. Sunnuntaille oli siis vuorossa kaksi lähtöä, joista ensimmäisestä selvittiin lähes ehjin nahoin – tai ainakin ilman punaisten lippujen keskeytyksiä.

APR Competition -tiimin vaasalaiskuljettaja Philip Miemois oli päivän ensimmäisen lähdön viides. Miemois putosi sijan saatuaan kymmenen sekunnin aikarangaistuksen radan shikaanin keiloihin osumisesta. Lähdön voittoon ajoi vuosien 2009 ja 2010 Legends Trophy -mestari Sami Erkkilä.

Toiseen lähtöön järjestäydyttiin ensimmäisen lähdön parhaiden kierrosaikojen mukaan, mikä oikeutti Miemoisin kolmanteen lähtöruutuun. Startti ei ollut paras mahdollinen, mutta Miemois taisteli tiukasti kärkiryhmän mukana, kunnes ikävä sattuma puuttui peliin. Taaempana ajaneen Pekka Seppäsen jarrut pettivät shikaanin kohdalla, jolloin Seppäselle ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin minimoida vahingot. Seppänen yritti väistää, mutta osui kääntymässä olleen Miemoisin auton takaosaan. Miemoisin auto lähti osumasta lentämään kuin leppäkeihäs katon kautta ympäri.

Rytäkästä selvittiin onneksi suuremmitta henkilövahingoitta, joskin Seppänen loukkasi kolarissa kättään ratin osuttua miehen ranteeseen valtavalla voimalla. Miemois oli heti tapahtuman jälkeen päällisin puolin kunnossa, mutta sai hieman kipeää selkäänsä.

Miemoisin auto oli sen sijaan surullinen näky voltin jälkeen, eikä sen pelastamiseksi ollut enää mitään tehtävissä. Joitakin osia autosta saa vielä käytettyä, mutta putkirungolle ja lasikuitukorille saatiin lukea muistokirjoitukset varikolla. Legends-autot osoittivat kuitenkin taas turvallisuutensa, kun kuljettajaa suojannut turvakaari säilyi ennallaan.

Miemois on tällä hetkellä seitsemäntenä pistetilastossa Vauhtiajojen jälkeen. Seuraava Legendsien osakilpailu ajetaan Kemoran radalla 25. elokuuta. Kuukauden kilpailutauko tulee tiimille tarpeeseen, sillä Miemoisille rakennetaan kokonaan uusi auto ja kaksi muuta tiimikuljettajaa saavat vielä lisäaikaa toipua loukkaantumisistaan.

Teksti ja kuva: APR Competitionin tiedote


Facebook kommentit