Argentiinan MM-ralli, huikea yleisöjuhla – Jari-Matti Latvalan kartanlukijan yksi kuva kertoo kaiken

1.5.2017 / 11:56
Latvala ja Anttila legendaarisella El Condorin erikoiskokeella (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Argentiinan MM-ralli on ehdottomasti yksi rallin MM-sarjan klassikoista ja erityisesti maan fanaattinen ralliyleisö, sekä ainutlaatuinen tunnelma ralliviikonloppuna saa joka vuosi niin kuljettajilta, kuin talleiltakin runsaasti ylistävää palautetta. Jari-Matti Latvalan kartanlukija Miikka Anttila onnistui “paketoimaan” nämä kaikki asiat yhteen kuvaan.

Miikka Anttila jakoi sunnuntaina Facebook- ja Twitter-tileillään kuvan, joka on otettu sunnuntai-aamuna legendaarisen El Condorin erikoiskokeen startista.

– Jos minun pitäisi kuvailla Argentiinan rallia, niin käyttäisin siihen tätä kuvaa. Kuva on tämän aamun El Condorin lähtöviivalta. Uskomaton fiilis, kun näet kaiken tämän. Tämä on rallia, tämä on intohimoa, Anttila hehkutti.

Facebookin puolella ensimmäisen kuvaa kommentoinut oli mies Toyotan kabiinin vasemmasta penkistä, kuljettaja itse eli Jari-Matti Latvala.

– Sinä sen sanoit! Se on todella mahtavaa, Latvala “komppasi”.

El Condorin klassikko ajettiin sunnuntaina kahteen kertaan ja se myös sai perinteiseen tyyliin kunnian päättää Argentiinan MM-ralli. Samalla El Condor myös todisti rallin MM-sarjan historian kolmanneksi tiukinta voittotaistelua, kun Thierry Neuville nappasi voiton 0,7 sekunnin erolla ennen Elfyn Evansia.

Maailmalle levisi jälleen kerran upeaa kuvaa suurista yleisöjoukoista, joita Argentiinan MM-rallin erikoiskokeilla, erityisesti kukkuloiden päällä, oli jälleen kerran erikoiskokeiden startista aina maaliviivalle asti. Kaiken lisäksi tuhannet ja taas tuhannet katsojat eteläamerikkalaiseen tyyliin osaavat luoda suureen urheilujuhlaan tunnelmaa ja erityisesti autojen kiitäessä erikoiskokeilla meteli on korvia huumaavaa.

Tätä on Argentiinan MM-ralli parhaimmillaan. MM-sarjan ehdoton klassikko.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit