Argentiinassa Neuvillen ja Hyundain juhlat – “Auto oli täydellinen koko viikonlopun”

28.4.2019 / 21:55
Thierry Neuville dominoi Argentiinan MM-rallia (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden viides osakilpailu ajettiin Etelä-Amerikassa, Argentiinassa. Thierry Neuville pääsi juhlimaan toista peräkkäistä voittoaan ja Hyundai-tallille kaksoisvoiton varmisti kauden ensimmäisen palkintosijoituksensa napannut Andreas Mikkelsen.

Thierry Neuville nousi Argentiinassa kilpailun johtoon kahdeksannella erikoiskokeella, eikä belgialainen johtoasemastaan enää sen jälkeen luopunut. Voitto oli Neuvillelle toinen peräkkäinen, olihan Hyundain ykköskuljettaja nopein myös MM-sarjan edellisessä osakilpailussa Korsikassa. Neuville on jäänyt tällä kaudella palkintosijoitusten ulkopuolelle vain Meksikossa, missä sijoitus oli neljäs.

– Auto oli täydellinen tänä viikonloppuna ja tunsin oloni siinä sataprosenttisen mukavaksi koko viikonlopun ajan. Se oli menestyksen avain täällä, kilpailussa, jonka me kaikki tiedämme erittäin vaativaksi. On paljon vaikeita paikkoja, kolme täysin erilaista päivää, säätilan muutokset. Tälläiseen esitykseen pystyy täällä vain jos tunnet olosi mukavaksi ja talli antaa sinulle täydellisen auton. Tuntui siltä, että olemme edistyneet viime vuodesta, Neuville kommentoi.

Nyt tullut voitto oli Neuvillen uran 11. ykkössija rallin MM-sarjassa, kun MM-startteja takana on nyt 102. Hyundai-tallille kaksoisvoiton varmisti Andreas Mikkelsen, joka nousi ensimmäisen kerran palkintopallille sitten vuoden 2018 Ruotsin MM-rallin. Argentiina tuntuu sopivan erinomaisesti Hyundaille, joka on juhlinut voittoa tässä kilpailussa kolme kertaa neljän viimeisen vuoden aikana, 2016, 2017 ja 2019. Viime vuonna Hyundai saavutti sijat kaksi ja kolme.

– Meidän auto on erittäin luotettava ja vahva koviin olosuhteisiin, aivan kuten olemme nähneet eri kilpailuissa, Neuville kehui.

Rallin MM-sarjan Etelä-Amerikan kiertue jatkuu parin viikon päästä ajettavalla Chilen osakilpailulla, joka on MM-sarjan osakilpailuna täysin uusi. Neuvillen tietämys edessä olevasta uutuuskilpailusta oli varsin vähäinen.

– Rehellisyyden nimissä, tiedän erittäin vähän. Tiedän missä Chile on ja tiedän mihin minun pitää lentää. Kaikki muu sen sijaan, ei mitään tietoa vielä. Kuten olen sanonut aiemminkin, niin etenen ralli rallilta ja juuri siitä syystä aloitan keskittymisen seuraavaan kilpailuun vasta parin päivän päästä, Neuville päätti.

Neuville johtaa neljän ajetun osakilpailun jälkeen kuljettajien MM-sarjaa kymmenen pisteen erolla ennen Sebastien Ogieria, joka ajoi Argentiinassa kolmanneksi. Tallien MM-taistelussa Hyundai repäisi 37 pisteen etumatkan Toyotaan nähden. Jari-Matti Latvala ajoi Argentiinassa viidenneksi ja oli Power Stage -erikoiskokeella toiseksi nopein. Teemu Sunisen sijoitus lopputuloksissa oli seitsemäs.

Yleiskilpailun lopputulokset

1) Thierry Neuville (Hyundai) 3.20.54,6
2) Andreas Mikkelsen (Hyundai) + 48,4
3) Sebastien Ogier (Citroen) + 1.04,8
4) Kris Meeke (Toyota) + 1.06,2
5) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 1.21,1
6) Dani Sordo (Hyundai) + 1.26,7
7) Teemu Suninen (Ford) + 4.57,3
8) Ott Tänak (Toyota) + 14.24,8
9) Mads Östberg (Citroen) + 14.28,5 WRC2
10) Pedro Heller (Ford) + 20.14,5 WRC2

Neuvillen keskinopeus: 94,9 km/h
Pohja-ajat: Tänak 5, Neuville 4, Mikkelsen 3, Ogier 3, Meeke 2

MM-pistetilanteet 5/14 osakilpailua

Kuljettajat

1) Thierry Neuville (Hyundai) 110
2) Sebastien Ogier (Citroen) 100
3) Ott Tänak (Toyota) 82
4) Kris Meeke (Toyota) 54
5) Elfyn Evans (Ford) 43
6) Andreas Mikkelsen (Hyundai) 30
7) Jari-Matti Latvala (Toyota) 29
8) Esapekka Lappi (Citroen) 26
9) Dani Sordo (Hyundai) 26
10) Sebastien Loeb (Hyundai) 22

Tallit

1) Hyundai 157
2) Toyota 120
3) Citroen 117
4) M-Sport Ford 78

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit