Ari Alanen vakuutti Historic-ratakisoissa

4.7.2016 / 10:59
Ari Alasen vauhti riittää vanhalla sekarengastuksellakin Roadsport A -luokan piikkipaikalle. (Kuva: JiiVee Korpela)

[ A- ] / [ A+ ]

Historic Race Cup -ratasarjan kauden toinen kisaviikonloppu päästeltiin Botniaringin moottoriradalla Jurvassa. Sade uhmasi kisoja, mutta lopulta vain lauantain kilpailussa Historic-formulat joutivat saderyöpyn uhreiksi.

Viikonlopun vetomiehen tittelin voi huoletta iskeä seinäjokelaiselle Ari Alaselle. Roadsport -luokista mestaruuksia kasapäin kahminut Alanen on Roadsport A-luokan vahvin mestariehdokas tälle kaudelle. Alasen Suzuki Hayabusan moottoripyörän koneella varustettu Sunbeam Imp oli aika-ajossa kierroksen matkalla kaksi sekuntia muita laitteita nopeampi.

Ensimmäisessä kisassa kanssakilpailija epäili Alasen vauhdin riittävyyttä. Pieni hipaisu Alasen sumpin takalistoon ja Sunbeam suistui soralle. Parin kierroksen jälkeen Alanen on uudelleen piikissä ja sen jälkeen eivät muut ehtineet tuuppausetäisyydelle. Toisessa finaalissa kilpakumppaneiden eväät oli syöty jo ensimmäisessä mutkassa. Alanen hyvästeli muun joukon ja sen jälkeen seinäjokelainen päästeli mittareita tarkkaillen voittajana ruutulipulle.

– Nyt oli ajaminen helppoa. Vehkeet toimivat ja suorillakin vauhti riittää kevyesti muille. Vähän tietysti harmittaa kun ei oma kierrosennätys parantunut. Syy voi tietysti löytyä auton kumipyöristä. Alla on kolmea eri rengasmerkkiä ja kaikki käytettyä tavaraa. Siihen nähden tuli ajettua melko mukavat kierrosajat, Alanen kirkasti.

Ari Alanen on kaudesta 2008 alkaen voittanut Roadsport B- ja C-luokista kahdeksan mestaruutta. Tällä kaudella tähtäimessä on ensimmäinen mestaruus A-luokasta viime kauden hopean kirkasteeksi.

Lähde: Ari Alasen tiedote.


Facebook kommentit