Ari Vatasen kaksi erilaista Argentiinan vierailua, kolmas kerta toden sanoi – “En ollut kaunis näky”

27.4.2018 / 06:30
Ari Vatasen Peugeot rajun ulosajon jälkeen Argentiinassa vuonna 1985 (Kuva: Peugeot Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Vuoden 1985 Argentiinan MM-rallissa Ari Vatanen kävi lähellä kuolemaa. Yhdeksän vuotta myöhemmin rallin vuoden 1981 maailmanmestari juhli Argentiinan MM-rallissa uransa 26. MM-palkintosijoitusta.

Ari Vataselle rallin MM-sarjan kauden 1984 loppu oli ollut huikea. Neljästä viimeisestä osakilpailusta Vatanen ei osallistunut Norsunluurannikon MM-ralliin, mutta kolmeen muuhun osakilpailuun (Suomi, Italia ja Iso-Britannia) kyllä ja ne kaikki hän voitti. Oli sanomattakin selvää, että kauteen 1985 Vatanen lähti suurimpana mestarisuosikkina ja kun kausi vielä käynnistyi kahdella voitolla, niin moni oli jo valmis kruunaamaan Vatasesta tuon kauden maailmanmestarin.

Vuoden 1985 Ruotsin MM-rallin jälkeen neljä seuraavaa osakilpailua Portugalissa, Keniassa, Korsikassa ja Kreikassa toivat kuitenkin yhtä monta keskeytystä. Synkkä jakso päättyi Uuden-Seelannin MM-rallin kakkossijan myötä, mutta Argentiinassa heinä-elokuun vaihteessa Vatasen mestaruustaistelu oli lopullisesti ohi. Edessä oli taistelu elämästä.

– Lähes puoli maapallon mittaa pois kotoa harjoittelu oli hieman väkinäistä. Huonoista teistä sai vielä tekosyyn harjoitteluinnon puuttumiseen. Silti ajoimme Terryn (Harryman, kartanlukija) kanssa kaikki pikataipaleet keskimäärin kolmeen kertaan, mikä on aivan riittävä määrä. Sattumalta harjoittelimme kohtalokkaan toisen “pikiksen” vieläpä neljään kertaan, Ari Vatanen muistelee vuoden 1985 Argentiinan MM-ralliin valmistautumistaan kirjassaan A.Vatanen, Tuupovaara.

Argentiinan MM-rallissa ajettiin 33 vuotta sitten neljän päivän aikana 23 erikoiskoetta yhteispituudeltaan lähes 1000 kilometriä. Vatasen ja Harrymanin kohdalla tuo kohtalokas erikoiskoe oli järjestyksessään numero kaksi, vajaat 20-kilometrinen Las Bajadas.

– Kahdella ensimmäisellä ajokerralla oli lehmiä sillä paikalla, jossa sitten kilpailun aikana sattui onnettomuutemme. En siis voinut ajaa kovaa. Mutta palasimme myöhemmin ja hiljaista sivutietä saatoin päästää tulemaan lähes kilpailuvauhtia. Minkäänlaista huomionarvoista kuoppaa emme kumpikaan rekisteröineet, vaikka erityisesti pidämme silmällä sellaisia, Vatanen korostaa kirjassaan.

“Elinaika on niin kallisarvoista”

Harjoitusvaiheen jälkeen erikoiskokeita olivat ennen varsinaista kilpailua piiskanneet sateet ja tuoneet tiestöön monttuja. Yksi tälläinen löytyi toiselta erikoiskokeelta ja oli saattamassa Vatasta hengenvaaraan.

– Sateiden syövyttämä monttu yllätti meidät täysin. Tulimme suoraa tieosuutta kovaa, normaalia kilpailuvahtia, ja sen jälkeen loppui maailma. Minulle ei jäänyt mitään mielikuvaa onnettomuudesta. Silti en menettänyt tajuntaani missään vaiheessa kokonaan. Pahat vammani aiheutuivat paljolti siitä, että istuimeni rikkoutui ja minä pääsin heittelehtimään autossa, Vatanen kuvailee.

Vain kolme kuukautta aiemmin rallin MM-sarjassa oli koettu kuljettajan kuolemaan johtanut onnettomuus, kun Attilio Bettega menehtyi Korsikan MM-rallissa ulosajossa saamiinsa vammoihin. Kun Vatasen ulosajon vakavuus alkoi selvitä ja tieto ympäri maailman levitä, oli moni esittänyt synkän, mutta aiheellisen kysymyksen: “ei kai taas”.

– Olin menettänyt paljon verta ja minuun täytyi jo heti ensi vaiheessa panna kolme litraa. Kahdesta Cordoban sairaalapäivästä muistan vain muutamia asioita: tallipäällikkö Jean Todt silitti hiuksiani ja Argentiinan rallin ajaksi lentänyt Peugeotin pääjohtaja Jean Boillot tuli huoneeseeni, mutta hänen täytyi lähteä kohta pois. En ollut kaunis näky.

Vatasen matka Argentiinasta Ranskaan oli kestänyt 20 tuntia ja vaatinut neljä välilaskua. Kirjan mukaan Vatanen oli koko tuon ajan maannut pienessä suihkukoneessa niin ahtaassa välikössä, että kasvojen ja katon väliin jäi vain 20 sentin ilmarako. Pariisista matka jatkui Suomeen ja Helsinki-Vantaan lentokentältä Invalidisäätiön sairaalaan Ruskeasuolle, Helsinkiin. Edessä oli erittäin vaativat hoidot, sekä pitkä kuntoutus.

– En itse pitkään aikaan tajunnut, kuinka lähellä todella olin ollut kuolemaa. Enkä oikein tiedä, pystynkö tarpeeksi kiittämään Jumalaa siitä, että olen tässäkin kunnossa. Olen nyt kuin uuden elämän alussa. Minulla on nyt aikaa miettiä kuinka korjaisin virheitäni, kuinka poistaisin turhaa kiirettä. Elinaika on niin kallisarvoista, ettei sitä kannata tuhlata turhaan ryntäilyyn, Vatanen muistutti kirjassaan reilut 30 vuotta sitten.

 

Kuva: Tomi Hänninen / AKK

Ari Vatanen Joensuun SM-rallissa nolla-auton ratissa maaliskuussa 2018 (Kuva: Tomi Hänninen / AKK).

 

“Vatasen paluuta leimasivat voimakkaat tunteet”

Seuraavan kerran Vatanen nähtiin rallissa ratin takana reilu vuosi Argentiinan ulosajon jälkeen, kun hän ajoi lokakuussa 1986 Italian MM-rallissa nolla-autoa. Huhtikuussa 1987 Vatanen sitten teki paluun kilpakuljettajana rallin pariin sijoittumalla Safari-rallissa kymmenenneksi. Saman vuoden Jyväskylän Suurajoista tuli kotiyleisön edessä komea toinen sija.

Vatanen oli osallistunut Argentiinan MM-ralliin ennen vuoden 1985 onnettomuuttaan vain kerran, vuonna 1981, mutta myös silloin kilpailu päättyi ulosajoon. Kolmannen kerran Vatanen osallistui Argentiinan MM-ralliin vuonna 1994 ja kyseessä oli tuupovaaralaisen ensimmäinen vierailu Argentiinassa tuon vuoden 1985 onettomuuden jälkeen. Vatanen kilpaili Fordin tehdastallin kalustolla.

– Vatasen paluuta Etelä-Amerikkaan leimasivat voimakkaat tunteet. Yhdeksän vuotta sitten Ari koki täällä uransa pahimman ulosajon ja vakavan loukkaantumisen. Paikka jossa onnettomuus tapahtui, kuului myös tämän vuoden rallireittiin. Arin paluu sai osakseen valtavaa huomiota ja joka puolella kysyttiin hänen tunnelmistaan, Martin Holmes kirjoitti Vauhdin Maailma -lehdessä 8/1994.

Siinä missä kaksi aiempaa Argentiinan MM-rallia olivat tuoneet Vataselle kaksi ulosajoa ja keskeytystä, niin tuloksen osalta kolmas kerta sitten toden sanoi. Sijoitus maalissa oli upeasti kolmas. Vatasen tarina oli kuin suoraan Hollywood-elokuvasta.

– Minun elämälleni yhdeksän vuoden takainen onnettomuus antoi kokonaan uuden merkityksen, Ari sanoi vieraillessaan siinä cordobalaisessa sairaalassa, jossa hänen silloin niin heikosti lepattavaa elämänliekkiään pidettiin yllä, Holmes kirjoittaa samaisessa Vauhdin Maailman ralliraportissaan 24 vuotta sitten.

Tuo kolmas sija oli Vatasen uran toiseksi viimeinen palkintosijoitus MM-tasolla, kun vuoden 1998 Safari-rallista tuli vielä kolmas sija. Vatanen osallistui urallaan 101 MM-ralliin, voitti niistä kymmenen ja palkintosijoituksia kertyi yhteensä 27. Ja tottakai se kirkkain saavutus on rallin maailmanmestaruus vuodelta 1981, ensimmäisenä suomalaisena kautta aikojen.

Ari Vatanen täyttää tänään perjantaina 27. huhtikuuta 66 vuotta. UrheiluUutiset.com onnittelee!

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Siteeraukset: A.Vatanen, Tuupovaara -kirja ja Vauhdin Maailma -lehti 8/1994


Facebook kommentit