MOTORSPORT

Arvuuttelu nimillä voidaan lopettaa – Bakkerud tuuraa Speediä jenkkisarjassa

UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan rallicrossin MM-sarjan pistekakkonen Andreas Bakkerud kilpailee Subarulla Americas Rallycross -sarjan kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa.

Reilu kuukausi sitten jenkkitähti Scott Speed loukkasi selkänsä Nitro World Games -tapahtumassa Utahissa, Yhdysvalloissa. Speedin selästä murtui rallicross-kilpailussa hypyn alastulossa kolme nikamaa, leikkaushoidolta vältyttiin, mutta edessä oli joka tapauksessa pitkä sairausloma ja vaativa kuntoutusjakso.

– Ratkaiseva tekijä tarvittiinko leikkausta vai ei, oli se, että minun täytyi pystyä seisomaan tuen avulla niin, että selkärenkani pystyi tukemaan painoani. Olin kymmenen kertaa hermostuneempi sillä hetkellä kuin yhdessäkään kilpailussa mitä olen ajanut. Tulokset olivat ihmeen hyvät. Nyt alkaa toipuminen luonnollisella tavalla. Se tarkoittaa toipumisajaksi 6-8 viikkoa, kun taas leikkauksessa olisi ollut omat riskinsä ja pidempi toipumisaika, Speed taustoitti tilannettaan aiemmin elokuussa.

Speed voitti Americas Rallycross -sarjan (ARX) mestaruuden viime vuonna ja oli vahvasti matkalla kohti toista peräkkäistä mestaruuttaan, mutta loukkaantumisen myötä kaksi viimeistä osakilpailua jää nyt siis ajamatta. Subaru Motorsports USA -tallia edustavan Speedin tuuraajan nimellä on etenkin sosiaalisessa mediassa käyty vilkasta arvuuttelua viime viikkoina.

Uutisoidessamme elokuussa Speedin loukkaantumisesta, nostimme mahdollista tuuraajaa spekuloidessa esiin Toomas “Topi” Heikkisen nimen, joka ajoi samaisen Subaru-tallin autolla yhden ARX-sarjan osakilpailun viime vuonna. Heikkinen myönsi Kouvolan rallicross-festivaalien aikaan olleensa yhteydessä rapakon taakse asian tiimoilta.

– Soitin sinne saman tien, että Austinin viikonloppu olisi minulla vapaa viikonloppu. Ilmoitin, että täällä olisi yksi suomalainen valmiina kilpailemaan. Katsotaan nyt miten se menee, Heikkinen kommentoi kolme viikkoa sitten.

 

 

“Tavoitteeni ollut koko ajan voittaa mestaruus”

ARX-sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Austinissa ja kauden päätös viikkoa myöhemmin Mid-Ohiossa. UrheiluUutiset.comin saamien tietojen mukaan Speedin tilalla Subarulla näissä kilpailuissa tulee ajamaan rallicrossin MM-sarjan tämän hetken pistekakkonen Andreas Bakkerud. Viime viikonloppuna Latvian MM-osakilpailussa kolmanneksi ajanut norjalainen ilmoitti kilpailun jälkeen lähtevänsä Yhdysvaltoihin lomalle, eikä Subaru-sopimuksesta puhuttu sanallakaan.

Siinä missä Heikkinen olisi pystynyt osallistumaan kahdesta ARX-kilpailusta vain toiseen, on Bakkerudilla juuri nyt hyvin aikaa kilpailla muissa sarjoissa, ajetaanhan MM-sarjan seuraava ja samalla kauden viimeinen osakilpailu vasta marraskuussa Etelä-Afrikassa. Urallaan kaksi MM-pronssia saavuttanut Bakkerud on ennen viimeistä osakilpailua MM-pisteissä toisena, vain pisteen päässä sarjaa johtavasta Timmy Hansenista.

ARX-sarjassa Speed puolestaan pitää hallussaan sarjajohtoa viiden pisteen erolla Tanner Foustiin nähden. Andretti Motorsport -tallissa Volkswagenilla kilpaileva Foust onkin nyt Speedin sairausloman myötä suurin mestarisuosikki tälle kaudelle ja kovimman haasteen hänelle tulevat heittämään Speedin tallikaverit Patrik Sandell, sekä Chris Atkinson, joilla eroa Foustiin on yhdeksän pistettä. Tästä kaksikosta suurimmat odotukset on heitetty Sandellin harteille.

– Nyt kun Scott ei pysty kilpailemaan, niin tuoko se minulle lisää paineita? Ei, eipä oikeastaan. Minun tavoitteeni on ollut koko ajan voittaa mestaruus. Tunnen oloni erittäin luottavaiseksi niin auton, kuin tallinkin osalta, joten aion vain mennä Austiniin ja tehdä sitä mitä parhaiten osaan, Sandell kommentoi ARX-sarjan tiedotteessa.

Bakkerud on osallistunut urallaan rallicrossin MM-sarjan kaikkiin osakilpailuihin ja kahden MM-pronssin lisäksi CV:stä löytyy seitsemän osakilpailuvoittoa, sekä yhteensä 29 palkintosijoitusta. Austinin rata on Bakkerudille tuttu, ajettiinhan kyseisellä radalla vuosi sitten rallicrossin MM-sarjan osakilpailu ja Bakkerud sijoittui silloin kolmanneksi.

Americas Rallycross -sarjan mestaruudesta ajettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Sarjan perusti IMG, joka toimii myös rallicrossin MM-sarjan promoottorina. IMG:n tavoitteena on tämän sarjan avulla nostaa rallicrossin suosiota Yhdysvalloissa, missä viime vuonna ensimmäistä kertaa ajettu MM-osakilpailu ei juurikaan hurraa-huutoja ja suurta kiinnostusta paikallisilta autourheilun faneilta kerännyt.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com