Asunmaa hakee jatkoa Mikkelin hyvälle lopetukselle – “Taktiikka muuttui Rovaniemen jälkeen”

1.3.2018 / 10:58
Teemu Asunmaa ajoi Mikkelin SM-rallissa toiseksi (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden kolmas ja samalla talvikauden päättävä osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Joensuun ympäristössä. Legendaarinen Itäralli tekee samalla paluun rallin SM-sarjan kilpailukalenteriin kolmen vuoden tauon jälkeen.

Rallin SM-sarjassa kilpailutahti talvikauden osalta on tiivis, sillä edellisen, Mikkelissä ajetun osakilpailun maaliintulosta tulee Joensuun osakilpailun starttihetkellä kuluneeksi vain tasan kaksi viikkoa. Kauden avausosakilpailussa tammikuussa Rovaniemellä pisteittä jäänyt Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa avasi pistetilinsä Mikkelissä sijoittumalla yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa yleiskilpailussa toiseksi.

– Mikkeli oli vähän kaksijakoinen kisa. Pari pätkää meni ihan hyvin, mutta muut pätkät oli sitten mitä oli, SM1-luokan pisteissä kahden osakilpailun jälkeen seitsemäntenä oleva Asunmaa kertaa parin viikon takaisia tapahtumia.

Asunmaan mainitsemat pari pätkää olivat Mikkelin SM-rallin kaksi viimeistä erikoiskoetta, joille alavutelainen ajoi pohja-ajan. SM1-luokan hallitseva Suomen mestari ei tulevan kilpailun alla puhu tulostavoitteista, vaan kaikki ajatukset on suunnattu siihen, että oma suoritus miellyttäisi kuljettajaa itseään.

– Kaasu pohjassa ilman virheitä ja että saisi sitä omaa parasta aikaan. Jos se toteutuu, niin siihen olen tyytyväinen, on se tulos sitten mitä on, Asunmaa korostaa.

Mikkelissä voittanut Kalle Rovanperä ei Joensuussa ole mukana, mutta SM1-luokan kaikki muut kärkinimet sen sijaan ovat. Asunmaa nostaa haastajista esiin nuoren venäläiskuljettajan, 20-vuotiaan Nikolay Gryazinin, joka tällä kaudella on jo ehtinyt voittaa niin Norjan, kuin Latviankin mestaruussarjan osakilpailun. Mikkelissä Gryazin oli neljäs.

– Veikkaan, että Gryazin parantaa ja hänellä tulee menemään Joensuussa paremmin. Olen melko varma, että Mikkelin tulos oli jossain määrin hänelle pettymys, Asunmaa sanoo.

Asunmaan mukaan Joensuun SM-ralli on tiestön suhteen hyvin samantyylinen kuin mitä Mikkelissä, Pohjois-Karjalan tiet ovat Etelä-Savon tavoin myös nopeavauhtisia ja haastavia. Mikkelin ja Joensuun kilpailujen välissä Asunmaa ajoi testiä viime lauantaina Kaipolanvuoressa ja torstaina on vielä tarkoitus antaa kyytiä Skoda Fabia R5 -autolle Mikkelin seudulla. Taktiikan osalta tulevaa Itärallia silmällä pitäen Asunmaa muistuttaa Rovaniemen nollatuloksesta.

– Meidän taktiikka muuttui Rovaniemen jälkeen kisakohtaiseksi, koska heti kärkeen tuli nollatulos ja Eerik (Pietarinen) sai siitä korotetut pisteet. Ajetaan kisa kerrallaan ja katsotaan miten kausi etenee, Asunmaa päättää.

Joensuun SM-ralli käynnistyy lauantaina 3. maaliskuuta Joensuun matkustajasatamasta kello 10.00 ja maaliin saavutaan samaan paikkaan kello 17.45. Kilpailureitin kokonaispituus on 295 kilometriä, joista kuuden erikoiskokeen osuus on 102 kilometriä. Rallin pisin erikoiskoe on reilut 36 kilometriä pitkä Oskola, joka on ohjelmassa heti huoltotauon jälkeen.

Teksti: Asunmaa Racingin tiedote


Facebook kommentit