Asunmaa ja Salo pitkältä kilpailutauolta Lahteen – “Ajoväsymystä ei ole”

11.8.2023 / 11:00
Juha Salo Seinäjoen SM-rallissa toukokuussa (Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan SM1-luokan Suomen mestaruudesta tänä vuonna taistelee neljä kuljettajaa. Kaksi heistä ei kilpaillut Suomen MM-rallissa viime viikonloppuna.

Kun rallin SM-sarjaa on kuluvan kauden osalta ajamatta vielä kaksi osakilpailua, mahtuu SM1-luokan kärkinelikko 11 pisteen sisään. Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Lahdessa ja tuosta kärkinelikosta oman Lahden “kenraalinsa” viime viikonloppuna Suomen MM-rallissa suorittivat tasapistein kärjessä olevat Jari Huttunen ja Lauri Joona, kun taas pistekolmonen ja -nelonen, Teemu Asunmaa, sekä Juha Salo, eivät Jyväskylässä kilpailleet.

– Kiireistähän meilläkin oli Secton aikana ja pitkiä päiviä, mutta ajoväsymystä ei ole. Koitetaan kääntää se meidän eduksi, kun muut ovat väsyneitä edellisestä rallista, Asunmaa kommentoi tiedotteessaan.

Asunmaan ja Salon viimeisin kilpailu oli kesäkuussa ajettu Joensuun SM-ralli.

– Ajoin viime viikolla testipäivän ja kokeilen autoani vielä keskiviikkona. Yritetään latautua kisaan huolellisesti ja ajetaan kaasu pohjassa, jotta saisimme hyvän tuloksen aikaiseksi. Meillä on ek-kilometrejä aika paljon vähemmän kuin luokan muilla kärkikuljettajilla, mutta kaikkemme tehdään, että kärkiporukassa Lahdessa taistelemme. Periksi ei anneta, Salo vakuuttaa.

Lahdessa taisteltiin edellisen kerran SM-pisteistä kaksi vuotta sitten ja tuossa kilpailussa Asunmaa oli viides ja Salo kuudes.

– Erikoiskokeissa on jonkin verran tuttuja pätkiä aiempien vuosien Lahden, sekä lähialueiden, esimerkiksi Riihimäen, SM-ralleista. Lahden tiet ovat tyypillisesti todella nopeita, mutta mukavia ajettavia. Varmasti hieno ralli luvassa, tänä vuonna yhden SM-rallin voittanut Asunmaa ennakoi.

Salon edellisestä SM1-luokan voitosta on ehtinyt aikaa kulua jo lähes neljä vuotta ja kolmesta viimeisimmästä SM-rallista karkkilalainen on napannut yhtä monta neljättä sijaa. Ja kyllä, Salon kilpailunumero Lahdessa on neljä.

– Nelossijat saavat jo riittää! Vähintään pitäisi päästä palkintopallivauhtiin ja mieluummin aina kärkeen asti. Sitä lähdemme tavoittelemaan. Toivotaan, että ne kaikki pienet säätöjutut autoomme toisivat pikkaisen lisää vauhtia. Mutta heti alusta asti ajan niin kovaa, kun vain vähänkin pääsen. Varmistelemaan emme aio lähteä, hyökkäämään kyllä. Se ajetaan, mitä pystytään ja osataan, Salo korostaa.

Asunmaa sijoittui tammikuisen Tunturirallin voittonsa jälkeen SM-sarjassa kolme kertaa kolmen parhaan joukkoon, mutta edellisessä osakilpailussa Joensuussa kohtalona oli keskeytys. Alavutelaisen tavoitteena Lahdessa on tehdä paluu palkintopallin korkeimmalle korokkeelle ja sen myötä varmistaa hyvät lähtökohdat neljännen SM1-luokan Suomen mestaruuden tavoitteluun Kokkolan finaaliviikonloppuun.

– Mukava lähteä ajamaan kilpaa taas pitkästä aikaa. Koitetaan hakea maksimipisteet Lahdesta. Ollaan vähän koitettu uusia juttuja, katsotaan jos saataisiin niistä hyvää vauhtia. Muutoksia emme kuitenkaan tee autoon enää kilpailun alla, vaikka käymmekin ajamassa vielä lyhyet testit keskiviikkona, Asunmaa taustoitti alkuviikosta.

Lahden SM-ralli ajetaan kaksipäiväisenä tapahtumana, perjantaina ja lauantaina. Kilpailun avauserikoiskoe käynnistyy tänään perjantaina kello 18.32.

SM1-luokan pisteet 5/7 osakilpailun jälkeen

1) Jari Huttunen 90
2) Lauri Joona 90
3) Teemu Asunmaa 85
4) Juha Salo 79
5) Niclas Grönholm 37
6) Riku Tahko 35
7) Juuso Metsälä 33
8) Heikki Kovalainen 26
9) Roope Korhonen 25
10) Anssi Rytkönen 18

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet


Facebook kommentit