Asunmaa päätti kauden Peurunka Rallin voittoon – “Meni niin kuin suunniteltiin”

21.10.2017 / 20:11
Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki voittivat Peurunka Rallin yleiskilpailun.

[ A- ] / [ A+ ]

Laukaan seudulla lauantaina ajettu Laukaan Moottorimiesten järjestämä Peurunka Ralli ajettiin nyt järjestyksessään jo 20. kerran. Suomen MM-rallin legendaarisilla erikoiskokeilla ajettu juhlakilpailu oli yleiskilpailun osalta odotetusti Teemu Asunmaan näytöstä. SM1-luokan tämän vuoden Suomen mestari oli viidestä ajetusta erikoiskokeesta nopein neljällä.

Teemu Asunmaalle Peurunka Ralli tarjosi erinomaisen mahdollisuuden testata samalla myös uutta kartanlukijaa, siirtyihän kolme kautta Asunmaalle nuotteja lukenut Jonne Halttunen Kalle Rovanperän kartanlukijaksi. Peurunka Rallissa Asunmaalle nuotteja luki toisen polven kartanlukija, kaksi maailmanmestaruutta 90-luvulla Tommi Mäkisen kartturina voittaneen Risto Mannisenmäen poika Ville.

– Lähdettiin Villen kanssa ajamaan vähän treeniä ja katsotaan, jos me ensi vuonna oltaisiin samassa autossa SM-sarjassa. Ville on nuori, sopivan oloinen kaveri ja intoa täynnä, Asunmaa kertoi Motorsport Onlinen haastattelussa ennen kilpailun starttia.

Yhteistyö toimi ainakin siinä mielessä hyvin, että Peurunka Rallin viidestä ajetusta erikoiskokeesta Asunmaa oli nopein neljällä voittaen yleiskilpailun 18,2 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Jari-Matti Latvalaan nähden. Latvala kilpaili nyt toista kertaa vanhemmalla Toyota Celica GT-Four -autolla, joka syyskuussa Pohjanmaa Rallissa jätti miehistön tien varteen ennen maalia. Kolmanneksi yleiskilpailussa ajoi Mika Rampanen Subarulla häviten Asunmaalle 22 sekuntia.

– Ihan jees. Voitettiin luokka ja yleiskilpailu, niin sehän meni ihan meni niin kuin suunniteltiin. Tasainen päivä, kurvailtiin turvallisesti menemään, eikä sen kummemmin riskejä otettu. Ihan hieno päivä, Asunmaa kommentoi rallin maalissa.

Asunmaa on kansallisella tasolla ollut viime vuosina yksi maamme menestyneimmistä ralliautoilijoista, onhan alavutelainen juhlinut Suomen mestaruutta nyt kolmena vuonna peräkkäin. Vuosina 2015-2016 Asunmaa oli ykkönen SM2-luokassa ja tänä vuonna tuli sitten se himoittu kuninkuusluokan mestaruus, kun seitsemän osakilpailun päätteeksi Skoda-kuljettaja pääsi juhlimaan SM1-luokan Suomen mestaruutta.

– Nyt kalusto purkuun ja Tunturiin lähdetään sitten seuraavan kerran. Vedetään vähän happea ja kerätään rahaa tulevaan, Asunmaa suunnitteli.

Tänä vuonna Asunmaa osallistui myös Neste Ralliin heinäkuussa sijoittuen WRC2-luokassa kolmanneksi. Samanlaista pakettia on kilpailukalenterin osalta luvassa myös kaudella 2018.

– Toivotaan, että saataisiin jotain muutakin siihen lisäksi vielä, mutta SM-sarja ja Neste Ralli ovat ykkösjuttuja mitä lähdetään touhuamaan, Asunmaa päätti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Haastattelut: Motorsport Online (Facebook)


Facebook kommentit