Asunmaa säilytti Pohjanmaan kuninkuuden, siirtyi pistejohtoon – “Olihan se taas tiukkaa”

16.6.2019 / 12:18
Teemu Asunmaa voitti SM1-luokan Seinäjoella toisena vuotena peräkkäin (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu ajettiin kaksipäiväisenä kilpailuna Pohjanmaa Rallin merkeissä Seinäjoen ympäristössä perjantaina ja lauantaina. SM1-luokan jännittävän sekuntitaistelun nimiinsä vienyt Teemu Asunmaa nousi kauden toisen voittonsa myötä luokan pistejohtoon, kolmella pisteellä ohi Juha Salon.

Pohjanmaa Rallissa ajettiin perjantaina kolme ja lauantaina kuusi erikoiskoetta. Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Jani Salon kanssa nousi SM1-luokan johtoon toisella erikoiskokeella, eikä enää johtopaikastaan luopunut koko kilpailun aikana, vaikka sekuntitaistelu huikean jännittävä aina viimeisille metreille asti olikin.

– Ihan hyvä viikonloppu. Perjantaina oli hyvä draivi päällä heti startista lähtien. Liukasta oli ja sen mukaan tuli virheitä ja tilanteita, mutta ei mitään isoja ja selvittiin läpi. Lauantaina osuttiin aamulla kiveen ja jäätiin hieman. Sen jälkeen nousujohteinen päivä kaikin puolin, kauden toisen SM1-luokan voittonsa tällä kaudella ottanut Asunmaa kommentoi kilpailun jälkeen.

Neljännen erikoiskokeen jälkeen Asunmaan johtomarginaali Juha Saloon oli 4,2 sekuntia, mutta viidennellä erikoiskokeella haastaja vaihtui Emil Lindholmiin, joka nousi kahden pohja-ajan myötä kahden sekunnin päähän Asunmaasta. Lindholm kavensi eron seitsemännellä erikoiskokeella jo 1,3 sekuntiin, mutta Asunmaa teki toiseksi viimeisellä erikoiskokeella onnistuneen vastaiskun ja pohja-ajan myötä ero ennen viimeistä erikoiskoetta oli 3,1 sekuntia.

Viimeisellä erikoiskokeella Asunmaa ajoi hurjan, lähes 10 sekunnin pohja-ajan Saloon nähden, kun taas Lindholm putosi ulos voittotaistelusta lopullisesti autonsa tekniikkamurheiden seurauksena. Asunmaan mukaan tilanne oli koko ajan hyvin hallinnassa. Jos viime vuonna alavutelainen nousi Seinäjoella voittoon takaa-ajajan roolista, Asunmaa johti kilpailua ensimmäisen kerran vasta maalissa, niin nyt voitto tuli niin, että Asunmaa käytännössä johti koko kilpailun ajan.

– En osaa kyllä tohon sanoa mitään, en tiedä onko sillä tuossa tilanteessa niin suurta merkitystä, Asunmaa pohti sitä kumpi on parempi tilanne, ajaa tiukassa sekuntitaistelussa kärjessä vai olla se takaa-ajaja.

– Olihan se taas tiukkaa, niin kuin oli puhettakin ennen kilpailua, että todennäköisesti tälläinen sekuntitaistelu siitä tulee kärjessä, vuosina 2015 ja 2018 Pohjanmaa Rallissa yleiskilpailun voittoa aiemmin juhlinut Asunmaa sanoi.

Kun SM-sarjasta on nyt ajettu viisi osakilpailua ja jäljellä on vielä Laitilan, sekä Turun osakilpailut, niin Asunmaan pistejohto SM1-luokassa on kolme pistettä. Seuraava osakilpailu ajetaan Laitilassa vasta elokuun viimeisenä viikonloppuna ja sitä ennen elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettava Suomen MM-ralli onkin seuraavaksi Asunmaalla tähtäimessä.

– Nyt aletaan työstämään sitä projektia. Ja jos siellä ollaan mukana, niin kyllähän tämä voitto tietysti antaa sen kilpailun suhteen paljon lisää itseluottamusta, Asunmaa päätti.

Seinäjoen SM-rallin SM1-luokan lopputulokset

1) Teemu Asunmaa (Skoda) 55.12,5
2) Juha Salo (Skoda) + 27,9
3) Kristian Kiviniemi (Skoda) + 42,2
4) Jari Ketomaa (Ford) + 1.24,4
5) Jukka Ketomäki (Skoda) + 1.28,0
6) Emil Lindholm (Skoda) + 1.41,4

SM1-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailua

1) Teemu Asunmaa 102 (AlavUA) 102
2) Juha Salo 99 (KaUA) 99
3) Emil Lindholm 67 (NHD) 67
4) Kristian Kiviniemi (ParkUA) 51
5) Jari Ketomaa (MikUA) 39

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit